Det lönar sig att satsa på Jesus

Vittnesbörd av Lill Hafsahl

Det är stort att kunna säga ”nu är jag så lycklig, så lycklig jag kan bli”. Det finns en orsak till att jag är så lycklig, och det är att Jesus tog min börda. Jag känner glädjen i mitt hjärta över att få vara med.
Igår tänkte jag på att det är ett litet jubileum för mig nu. Det är fyrtio år sedan jag var på min första sommarkonferens. Kanske inte så många av er som sitter här var med då. Jag såg då på temat vi har nu: Synliggjord tro och tänkte så här: Det var faktiskt samma tema den gången. Då hette det: ”Allting gemensamt”.  Man kanske då började synliggöra den tro vi hade fått. Så tänkte jag på detta att väldigt många av dem som var med den gången är inte med nu. Jag blev betryckt i mitt hjärta, men så ledde Gud mina tankar att tänka på alla som är bevarade. Tänk att så många är bevarade! Så många som lever i tron på Jesus Kristus. Som har funnit sin tillflykt i Jesus Kristus.
Jag ska bara läsa en liten hälsning till mig och oss allesammans. Det är en hälsning från aposteln Petrus. Han skrev ned sin hälsning för väldigt många år sedan. Och jag tycker den är lika aktuell idag. Det är Petrus’ andra brevs första vers:
 -Från Simeon Petrus, Jesu Kristi tjänare och apostel, till dem som genom rättfärdigheten från vår Gud och Frälsare Jesus Kristus har fått på sin lott samma dyrbara tro som vi. Må nåd och frid i ännu rikare mått komma er till del genom kunskapen om Gud och vår Herre Jesus. Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss genom kunskapen om honom, som har kallat oss genom sin härlighet och ära. Genom dem har han gett oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att ni i kraft av dem skall få del av gudomlig natur, sedan ni kommit undan det fördärv som på grund av begäret finns i världen.  (2 Petr 1:1-4)
Om den här hälsningen gäller dig, det vet du bäst själv. Till dem som har fått samma dyra tro som vi. Har du fått den här dyrbara tron på Jesus, så är den här hälsningen till dig. Nåd och frid från Gud! Det är inte konstigt att vi är lyckliga, som har fått nåd och frid från Gud! Vi har fått del av gudomlig natur. Det fick vi den dagen då vi blev födda på nytt. Då föddes den nya naturen in i vårt liv, och nu har vi del i den gudomliga naturen. Så står det vidare längre fram:
-Det var inte några utstuderade myter vi följde, när vi förkunnade för er vår Herre Jesu Kristi makt och hans ankomst, utan vi var ögonvittnen till Jesu majestät.  (v 16)
Det var inte myter vi följde.  Det är inte något som hittats på av människor, det är inte myter, utan vi var ögonvittnen till Jesu majestät! Vi har sett Guds härlighet. Därför kan vi inte tiga stilla, därför kan vi inte sätta oss ned och gömma undan detta för oss själva, utan vi måste visa oss fram, vi måste bli synliggjorda, för vi har inte fabler och myter, men vi har fakta. Vi kommer med fakta, för vi har sett Guds härlighet. Hur kan vi se Guds härlighet idag? Guds härlighet är hans församling. Den är Guds härlighet idag. Har du sett Guds härlighet? Har du fått uppleva livet i Jesus Kristus? Det står så här i Uppenbarelseboken:
-Och han förde mig i anden upp på ett stort och högt berg och visade mig den heliga staden Jerusalem, som kom ner från himlen, från Gud och som ägde Guds härlighet.  (Upp 21:10-11)
Han talar här om bruden, och det står att hon ägde Guds härlighet. Bruden, Guds församling, den ägde Guds härlighet. Det var inte bara något som var tillfälligt på besök, nej, bruden ägde Guds härlighet.  Så fantastiskt det är!
Jag vill läsa den sista versen på den fantastiska sången vi sjöng i eftermiddags:
Ja, byggd uppå den klippans grund, står din församling frisk och sund. Och när för alltid molnen gå, ska hon som segrarinna stå.
Det du! När världen förgår, när allt som finns i världen, när allt som är så härligt som människor söker i världen, när det har blivit tillintetgjort, när det försvunnit, då ska Guds församling stå som segrarinna. Du förstår, det lönar sig att satsa på Jesus. Det lönar sig att satsa på Guds Ord. Det ska för alltid bestå. Det står så här i Bibeln att världen förgår, men Guds ord förblir för evigt. Amen.

Föregående inlägg Hos Jesus finns rum!
Nästa inlägg Största dramat i världshistorien

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x