Hos Jesus finns rum!

Appell av Emanuel Johansson

Sånger och vittnesbörd vi framför i mötena handlar om Jesus Kristus. Vi annonserar inga stora namn, den vi vill presentera är Jesus. Det står i bibeln att Gud bor i ett ljus dit ingen kan komma. Gud som sade och det blev, han som har skapat hela universum som människan med all sin kraft försöker utforska, men det står om Gud som skapade, som gjorde allt. Men det står också om honom att han steg ned till denna värld med ett specifikt uppdrag. Det var detta återlösningsverk, detta frälsningsverk för att upprätta gemenskapen med honom själv för dig och mig. Han steg ned.
Jag vill påminna om ett ord i Fil 2:
– Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden – döden på korset. (Fil 2:6-8)
Det var denna väg som Jesus gick. När han kom hit till jorden, öppnades inte den här världens finrum för honom, det fanns ingen plats för honom. Men han kom hit och tjänade, det fanns ingen rosenbeströdd väg han fick gå. Han fick gå genom lidande bespottelse och förakt. Men han var lydig ända intill döden på korset. Det var ingen glamorös väg, ingen glamorös avslutning, utan det står att han var lydig ända in till döden på korset. Men det var för din och min skull han gick den här vägen. Han böjde sig djupare än någon annan för att han skulle kunna lyfta dig och mig ifrån den förnedring och skam som varje människa bunden i synd befinner sig i. Men Jesus gjorde det, han gick hela vägen. Och där på korset vann han seger. Vi fortsätter och läser:
 – Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren. (Fil 2:9-11)
Det är ytterligare några profetiska ord om Jesus. Om denne man som böjde sig, som ödmjukade sig och räckte ut sin hand till behovets barn. Han kom för att uppsöka och frälsa det som var förlorat, läser vi. Det är också hans vilja och hans längtan i vår tid att flera ska fatta tag i denna frälsarhand och på grund av hans frälsningsverk få erfara att man kan få gemenskap med honom. Att man kan få frid i sitt hjärta, att man kan få upprättelse. Han sa till sina lärjungar: – I min faders hus, där finns det rum! Där finns det många boningar. Om det inte var så, ska jag gå före och bereda er rum. Det fanns inte rum för Jesus då han kom till världen, men han sa när han gick här: ”-Den som kommer till mig, honom ska jag sannerligen inte kasta ut.”
Hos honom finns det rum. Är det inte detta som människor i den här tiden söker? Man söker efter rum, man söker efter att tillhöra något. Man söker sin identitet i olika sammanhang, man söker efter en mening med sitt liv. Men alltför ofta slutar det inte som man har tänkt sig, därför att den här världen kan inte erbjuda det människan söker.
Jag tänker på grabbarna vi ser härutanför, som har tittat in i vårt tältmöte några gånger. Man söker en identitet, man söker en tillhörighet. Med sin skateboard och sin coola keps har man en tillhörighet. Kanske dessa grabbar inte har hittat någon tillhörighet någon annanstans i det samhälle vi lever och rör oss i. Jag tror att det är så för många. Man söker något. Men det finns inte rum. Man behövs inte i den här världen. Men det finns en som har berett människan rum. Det är Jesus Kristus. I honom kan vi finna en ny identitet. Du kan bli en ny människa och i honom kan vi få uppleva detta underbara att få tillhöra honom. En tillhörighet som inte är begränsad för en tid eller begränsad så att man ska uppfylla olika kriterier. Men Jesus sa att den som kommer till mig ska jag sannerligen inte kasta ut. Det finns också andra som söker sin tillhörighet med olika färger på halsdukar. Man går på fotbollsmatcher och bollen ska sparkas in – där känner man gemenskap för en stund, man känner att man tillhör något för en stund. Tillsammas är vi starka och så blir det slagsmål utanför. Det här kanske kan fylla tomrummet för en liten stund, men likväl fattas något. Det är långt ifrån fullkomligt.
Det Jesus erbjuder, är något helt annat. Tänk att få bli ett med honom, tänk att få tillhöra honom, tänk att få lägga sitt liv i hans händer, att få uppleva att han fyller det med mening och mål. Ett hopp för evigheten, någonting som inte försvinner när alla rum här i världen stängs, och det inte finns plats för oss i den här världen. Det är så, för den som tillhör Jesus innebär det en väg där det inte finns plats i den här världen. Och en dag, jag tror att den är här mycket snart, då finns det inte längre plats för dem som tillhör Jesus Kristus. Han ska stiga ner och dra alla till sig. Vi som har funnit vår identitet i honom, vi ska ryckas upp på skyar, Herren till mötes , vi som har funnit vår tillhörighet i honom, vi som älskar honom och inte vill något annat än att ha denna underbara gemenskap med honom.
Fortfarande finns ett erbjudande för den som vill att komma till honom. För den som vill komma till honom bereder han rum. Men vi läste också här om den dagen då alla knän ska böjas och alla tungor bekänna Gud fadern till ära att Jesus Kristus är Herre. Den dagen är det inte längre fråga om ett frivilligt val. Då kommer det att uppenbaras vilka val vi har gjort här i tiden. Det står skrivet om en dag då folken ska jämra sig vid åsynen av honom. Nådens tid är nu. Nu är det tid att välja, nu är det tid att fatta frälsarhanden. Nu är det tid att låta domen gå över våra liv, och börja leva. Inte för oss själva, inte för något här i världen, men leva för honom som har gett allt. Då blir det en åsyn med glädje att få se honom, att få möta honom, att för alltid få vara tillsammans med honom.
Det känns underbart att vi dessa dagar fått proklamera namnet Jesus, att vi har fått nåd att nå ut med ett budskap mitt i denna stad som vi ser sjunka ner i ondska och fördärv. Vi ser ett uppror mot Gud och hans ord. Men tänk att få stå för Jesus och proklamera Jesus. I det arbetet kan också du få vara med. Det finns en plats för dig i Guds rike. Det finns ett uppdrag som Jesus har för dig. Låt oss nu i avslutningen av detta möte använda tiden till att överlåta oss i hans händer, söka hans vilja och gå in i det uppdrag han har för oss, och inte söka överallt på andra ställen, utan söka honom som har talat. Låt hans Ord som är tillgängligt drabba ditt liv idag. Sök Jesus medan det heter idag. Den som kommer till honom, ska han sannerligen inte kasta ut. Amen.

Föregående inlägg Ett liv i tjänst för Gud
Nästa inlägg Det lönar sig att satsa på Jesus

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x