Det fanns ingen plats i härbärget!

Text: Barbro Schröder

-Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.  (Luk 2:7)
Denna episod har omtalats nu i 2000 år. I detta ser jag Guds stora omtanke. Många gånger har man hört beklaganden att vad hemskt, de såg en havande kvinna och stängde sin dörr. Men Gud visste bättre. Skulle hans son födas på den tidens vandrarhem bland stök, bråk, ogudaktigt folk, fylla och elände. Gud hade en underbar rofylld plats förberedd. Kan du tänka dig att komma in på ett stökigt vandrarhem och sedan gå ut till djurens boende en kväll och känna friden från djuren som gått till vila. Se hur kor och får vrider på huvudet för att se vem som kommer; om det är bra folk. Jag tror att djuren förnam att något väldigt skulle ske, och många av dem hade fött sina lamm och kalvar och visste att Guds frid är stor.
Gud hade bestämt en avskild och ren plats, väl förberedd. Krubban stod där ren och fin, med rent hö och gott om rent dricksvatten att bada den nyfödde i, och herdarna hade inte släppts in på härbärget för att tillbedja. De var enkla, fattiga och ej ansedda. Men änglarna var där!
Med detta vill jag säga att Gud har en plats som är beredd även för sina barn där du får vara. Kanske inte som du planerat, men om du är öppen för Hans röst, leder han dig till din plats, dit Han vill.
Exempelvis upplevde jag en gång att jag inte kunde bo på en plats. Allt blev bara låst, och jag tänkte då på just detta ”det fanns ingen plats”. Förut var jag bedrövad och ledsen. Vad menar du Gud? Men sedan upplevde jag en otrolig välsignelse och ledning; att det var rätt. Gud ville leda mig till nya platser och upplevelser.
-Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord. (Rom 8:26)
Det viktigaste är: Vad får Jesus för plats i ditt liv? Får han vara med helt i striden? Du måste gå ut och möta Honom UTANFÖR allt, precis som Jesus föddes utanför stöket på härbärget. I frid kan du möta Honom; stäng öron och ögon för världens larm, och upplev den inre friden. Guds närvaro i ditt hjärta.
Barbro Schröder

Föregående inlägg Midnattsropet nr 5 – 2012
Nästa inlägg Penningmakten och Guds svar

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x