Se jag står vid dörren och klappar

”Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.” (Upp 3:20)

Det här Bibelordet kommer i mina tankar ganska ofta. Har jag verkligen släppt in Honom, eller har jag bara öppnat dörren lite på glänt, ”med säkerhetskedjan på”?
Är Jesus mitt allt? Han är min Frälsare, men är han också ”Herre” i mitt liv? Kan jag säga som Paulus:
”Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds Son, som har älskat mig och utgivit sig för mig.” (Gal 2:19-20)

Får Han verkligen vara Herre i mitt liv? Kan jag säja ”Ja, amen!” när jag läser de följande Bibelorden:
”Sedan sade Jesus till sina lärjungar: ”Om någon vill bli min efterföljare, måste han förneka sig själv, ta sitt kors på sig och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv, han skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det.
Ty vad gagnar det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?” (Matteus 16:24-26)
  Ett Bibelord till med stort stort allvar:
”Jag känner dina gärningar. Du har namnet om dig att du lever, men du är död. Vakna upp och håll dig vaken och stärk det som är kvar och som var nära att dö. Ty jag har inte funnit att dina gärningar är fullkomliga inför min Gud. Kom därför ihåg, vad du har tagit emot och hört, och håll fast vid det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken skall jag komma som en tjuv, och du skall inte veta vilken stund jag kommer över dig.” (Upp 3:1-3)

Är jag verkligen redo när Han kommer, eller bedrar jag mig själv?
”Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud — er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar Honom.” (Rom 12:1-2)

”Lever du idag min vän, säg är väl Jesus ditt allt?
Fråga var dag och lever jag, livet som Kristus befallt?”
GL

Föregående inlägg Spännande möte med en tidigare ”healer” i Frankrike
Nästa inlägg – Jag kom i andehäryckning på Herrens dag

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x