Jesus är vägen till sann lycka

Text: Magdalena Vidén

Jesus är den enda vägen till sann lycka! Det är faktiskt alldeles sant. Vad än du försöker åstadkomma i ditt liv, vad du bygger upp, river ner, köper eller säljer, så finns det absolut ingenting du kan göra som kan fylla dig med frid och glädje, som varar längre än en begränsad tid. Alltid krävs det mer. Alltid måste du fortsätta att fundera ut olika sätt att få ett optimalt, lyckligt liv. Du arbetar, kämpar och strävar i åratal för att bygga upp en tillvaro som ska tillfredsställa det materiella, det ekonomiska, hälsan etc. Du kan säkert lyckas riktigt bra, det tvivlar jag inte på. Men du kommer aldrig att bli nöjd. Du kommer alltid att sakna något. Tomrummet inom dig kommer aldrig att mättas. Och efter ett antal år här på jorden, när dina dagar börjar ta slut, vad har du då kvar? Vad är det du har sökt efter i hela ditt liv men aldrig lyckats få tag på? Vad betyder pengar och materiell rikedom när döden knackar på dörren? Absolut ingenting!
Jesus sa:
– Samla er inte skatter på jorden, där mott och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl…
Allt materiellt du samlar på dig under din levnadstid på jorden har inget värde för evigheten. Det som betyder något är det du gjort som har ett evighetsvärde – och det måste börja med att du låter omvända dig från ditt gamla liv i synd och låter Jesus Kristus bli Herre över ditt liv. Då kommer du få en helt ny inriktning i livet! När du håller blicken på Jesus, och på målet som är himmelen, kommer du inte ha tid att bekymra dig över det materiella.
Jesus fortsätter:
– … samla er skatter i himlen, där mott och mal inte förstör och där tjuvar inte bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är kommer också ditt hjärta att vara.
Se till att ditt hjärta är på rätt ställe! Håll blicken på Jesus, lev som han lär och sträva efter att i allt få bli som han vill att du ska vara, så kommer hans gudomliga glädje att stå dig bi, vad som än händer. Jesus sa:
– Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall allt annat tillfalla er.
När Gud får bo i dig och vara din ledsagare under alla livets förhållanden och när du litar helt och fullt på att han tar hand om dig, då kommer ingenting någonsin att fattas dig. Du får erfara en enorm trygghet i vetskapen om att han alltid är med dig. Han ger dig en underbar frid och en enorm glädje och lycka som endast den får som har visshet om ett evigt liv tillsammans med Gud.
Lita på Gud, tro på hans ord och på de löften han ger, och ta emot den gudomliga glädje som han vill ge till dig idag!

Föregående inlägg Gå ut! – sång av Magdalena Vidén
Nästa inlägg Faller Mellanöstern samman?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x