Med evangelium till en sargad mänsklighet!

Traktathälsning som delas ut under sommarens evangelisation

Sommaren erbjuder möjligheter att lättare gå ut med evangelium. Hittills i år har Maranataförsamlingen haft tältmöten och evangelisationsdagar i Vällingby 7 – 9 juni och i Rålambshovsparken 26 – 30 juni. Trots stadens många utbud av underhållning och aktiviteter ser vi tecken på en djup frustration hos den unga generationen, då sommaren inleddes med allvarliga oroligheter i Stockholms förorter.
Som Jesu Kristi efterföljare har vi ett ansvar att nå människor med evangelium. Det gamla evangeliet, talet om korset, är det enda som kan befria från djävulens våld och återupprätta gemenskapen med Gud.

I Bibeln kan vi läsa om en tid då stora förändringar ska äga rum på jorden. Världsordningen kommer att falla samman i ett kaos.
Vi läser om det i tidningar, vi hör om det på radio, vi ser det på TV och läser om det på internet; världens visa är eniga om att vi står på randen till en katastrof.
Det står också helt klart att människan själv bär skuld till denna situation. Förblindad, förledd och i djävulens våld, men av eget val.
En dag kommer Jesus själv att göra upp med ondskan. Världen kommer att dömas.
Om du och jag ska vara ärliga så måste vi erkänna att den ondska som vi ser runt om i världen också står att finna i vårt eget hjärta. Vi har en skuld som vi inte kan betala igen.
Men vart finns då hoppet? Faktum är att bibelns centrala budskap är ett budskap om hopp och handlar om Jesus Kristus. Den skuld vi har tog Jesus, Guds son, på sig, när han av kärlek till en i synd bunden mänsklighet dog i vårt ställe.
Han har betalat priset, och om vi omvänder oss och överlämnar vår sak åt Jesus får vi ett fast hopp.
Hoppet handlar om att med sin synd förlåten vänta Jesus tillbaka. Och då, istället för att drabbas av dom och undergång, förenas med Jesus som Herre och frälsare.
”ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.” (1 Tess 1:9-10)
Evangelium är ett glatt budskap. Du kan få en mening med livet, en framtid och ett hopp. Men det kräver att du omvänder dig. Välj Jesus och den frälsning han erbjuder dig idag, eller ta konsekvenserna av att följa med strömmen som hånar och vänder sig bort ifrån himmelens Gud.
Tiden är kort, Jesus kommer snart!

Föregående inlägg Sann kärlek
Nästa inlägg Ny mark!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x