Tiden hastar – Jesus kommer!

Ledare av Berno Vidén

Tidningen du just nu läser innehåller flera angelägna texter som påminner om hur kort tiden är: Jesus kommer snart! Det är en sanning som borde sporra varje Jesu lärjunge till att inte slå sig till ro här i världen, utan fastmer att utifrån varje tillfälle som ges, genom ord och gärning förmedla frälsning och hopp till varje människa.
Paulus sätter budskapet om Jesus på sin spets då han till församlingen i Korint skriver, att om döda inte uppstår – Jesus inkluderat – då är vi de mest ömkansvärda och bedragna människor som lever på jorden. Men sanningen om Jesu uppståndelse var så påtaglig och överbevisande att Paulus lite längre fram i samma kapitel segervisst utropar: ”Men nu har Kristus uppstått från de döda såsom förstlingen av de avsomnade! – – – så skall också i Kristus alla göras levande.” (1 Kor 15:20, 22)

På samma sätt är det med sanningen om Jesu tillkommelse. Trots alla hopplösa försök som gjorts att genom modern vetenskap bortförklara bibelns förkunnelse om jordens framtid, om himmel och helvete, om varje människas eviga liv eller död, så står dock faktum kvar att alla en dag ska stå inför Jesus: ”Se, han kommer med skyarna, och allas ögon skola se honom, ja ock deras som hava stungit honom; och alla släkter på jorden skola jämra sig vid hans åsyn.” (Upp 1:7)
Bibeln proklamerar om och om igen att Jesus snart ska komma tillbaka. Om det inte stämmer, ja då är varje individ som satt sitt hopp till honom den mest beklagansvärda av alla människor. Då är också allt hopp för mänsklighetens framtid förbi.
Guds ord är mer än suveränt då det handlar om att ge oss framtidsorientering. Profetia efter profetia som förkunnas i bibeln har gång efter gång gått i uppfyllelse. Händelser som handlar om Israel, globaliseringen och den totalitära makten som får alltmer kontroll över mänskligheten beskrivs noggrant i Guds ord. Likaså krigen, orättvisorna och den fruktansvärda orättfärdigheten där några få procent lever gott på merpartens bekostnad och lidande. Hur vår tid på ett speciellt sätt kommit att präglas av gudsfientlighet och kärlekslöshet är uppenbart för var och en, men också det är förutsagt i Guds ord.

Om Jesus inte kommer tillbaka kommer jorden aldrig att få uppleva den vila och frid bibeln talar om. Det kommer då aldrig någonsin att bli slut på förtryck och hat. Människorna kommer att fortsätta använda sig av religionen för att rättfärdiga sina onda gärningar. Jesus undervisar i evangelierna om händelser som kommer att äga rum innan han ska komma tillbaka. Folk skall resa sig upp mot folk och rike mot rike, och det skall bliva hungersnöd och jordbävningar på den ena orten efter den andra.
Jesus säger även att falska profeter kommer att träda fram och bedra många med budskap om att människan är god nog att själv skapa sig ett fridsrike. Dock kommer ondskan att påtagligt tillta och alla försök till fred misslyckas. Människorna kommer då att vara så trötta på alla krig och så bedragna att de välvilligt banar väg för och överlämnar all makt till den falske fredsfurste bibeln kallar för Antikrist. Allt kommer att ta en ände med förskräckelse och sluta i ett fullständigt globalt kaos, präglat av terror, ekonomiska kollapser, svält och död.

Gud har all makt i sin hand, och han har lovat och sagt att Jesus ska komma tillbaka i den stund Fadern bestämt för sin Son att träda fram. Han kommer då från himlen tillsammans med sina mångtusen heliga för att hålla dom på jorden. Allas ögon ska se honom! Många av jordens rika och mäktiga kommer då att försöka dölja sig i hålor och bland bergsklyftor för hans ansikte som är konungars Konung och herrars Herre. Dom kommer att hållas och fullständig rättvisa och rättfärdighet ska därefter råda på jorden.

Dock, innan dessa omvälvande händelser äger rum talar Guds ord också om en annan dag, om en underbar händelse som kan äga rum vilken stund som helst: Jesus kommer för att hämta hem sin församling! På jorden finns det folk som här och nu sagt sitt ja till Jesus och som tagit emot honom som Frälsare och Herre. Församlingen väntar Jesus tillbaka och lever varje stund med detta hopp, att snart få förenas med honom på skyarna. Paulus beskriver händelsen så här i ett av sina brev: ”Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå; sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren.” (1 Tess 4:16 – 17)

Föregående inlägg JESUS KOMMER – snart är vi hemma!
Nästa inlägg Midnattsropet nr 3 2013

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x