Det finns en lösning!

Av Dovydas Vaitkevicius

Den här hälsningen är till dig som vill få frid med Gud och som vill få en verklig kontakt med  Skaparen. Gud har gett oss sitt eget ord och det ger svar på människans alla frågor. Varför tycks Gud vara så långt borta? Vad är det som stänger mig ute från Gud?
I bibeln står det :
– Se, HERRENS arm är icke för kort, så att han ej kan frälsa, och hans öra är icke tillslutet, så att han ej kan höra. Nej, det är edra missgärningar, som skilja eder och eder Gud från varandra, och edra synder dölja hans ansikte för eder, så att han icke hör eder (Jesaja 59: 1-2).
Jag kan inte ha gemenskap med dig om vi bråkar med varandra, men jag kan därför inte tvivla på att du finns. Det som stänger människan ute från Gud är synden, så hur kan jag då få bort den? Synden är ju ett brott, och när vi syndar bryter vi mot Guds regler. Om du mördar någon ute på gatan hamnar  du  i fängelse, och om du bryter mot trafikregler måste du betala böter. Varje brott sonas då du fått ditt straff och avtjänat det.
Vilket straff ger då synden? I Guds ord står det att syndens lön är döden! Hur ser lösningen ut för oss då vi alla har syndat?
Om du skulle ha en son som har rånat en bank, och du själv är domare i rättegången mot honom, hur skulle du döma, vad skulle du göra? Det är en fråga att fundera något på. Gud är i just ett sådant läge. Gud måste döma oss, men betalade själv vårt straff. Han steg ned till jorden genom sin Son Jesus Kristus som tog människans synd på sig när han dog för all hennes synd på korset.
– Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv (Joh 3:16).
På tredje dagen uppstod Jesus från de döda. Han är uppstånden! Han lever!
Du kan be till Jesus Kristus att han med sitt blod renar dig från dina synder och förvandlar ditt liv. Du kanske undrar om man kan bli frälst på grund av goda gärningar, men Gud vill inte att du ska göra goda gärningar av rädsla för att hamna i helvetet, utan av tacksamhet till Jesus. Jesus säger:
– Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt (Matt 11:28-30).
– Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren” (Fil 2:9-11).
Jesus säger också:
– Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh 14:6).
Ingen annan religion eller tro kan leda dig fram till levande Gud och till sanningen, utan leder dig istället bort. Den enda vägen till Gud är Jesus Kristus. De enkla men så viktiga livsfrågorna får sitt svar då du möter Skaparen personligen. Vad är sanning? Vad är meningen med livet? Gud har ett svar och en bestämd vilja för ditt liv. 

Föregående inlägg – Jesus är en verklighet!
Nästa inlägg Ett ramaskri i tiden!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x