Gud tog mig tillbaka till sin församling!

Från Dominikanska republiken har vi glädjen att i Maranataförsamlingen för första gången ha besök av Ilennia Rubén, en av missionens unga medarbetare i Santo Domingo. Ilennia bor i området La Cañada, som en gång i tiden var en vacker dalgång men som med åren, och med massinflyttning till huvudstaden, omvandlats till ett slumområde. Under många år har församlingen varit verksam i området, med evangelisation, barnmöten, läkarmottagningar osv.

Intervju: Veronica Ureña
 
Berätta lite om din barndom och uppväxt. Hur kom du i kontakt med församlingen?
– Jag växte upp i La Cañada med mina syskon, min mamma och min mormor. Min mamma arbetade alltid för att försörja oss och mormor var den som tog hand om oss. Hon brukade alltid ta med oss på möten som församlingen hade, ända sen vi var väldigt små, och när vi blev lite större även på barnmöten. Där fick vi lära oss om Jesus och vad han gjorde och att han är den bäste vännen som ett barn, eller vem som helst, kan ha. Just det är något som jag alltid har kommit ihåg, ända till idag. Jag började också sedan själv att hjälpa till med barnmötena; det kändes så bra att kunna hjälpa andra.
– Sedan kom en tid, när jag blev lite äldre, då jag började avlägsna mig mer från församlingen. Det var mycket som hände i mitt liv som distraherade, saker som gjorde att jag inte längre tänkte på Gud utan mer på det materiella, på världsliga saker. Saker som jag då trodde var viktigare. Men jag hade tur att det fanns syskon i församlingen som om och om igen sökte upp mig och inbjöd mig till möten, och jag började så söka mig till församlingen igen. När jag var i världen kände jag alltid som ett tomrum, men då jag kom tillbaka igen till Gud upplevde jag hur det tomrummet började fyllas; jag kände att Gud talade till mig, att det var han som tog mig tillbaka till sin församling.
Vad är det du främst arbetar med i församlingens mission?
– Jag tar hand om församlingens barnmöten för barn i alla åldrar. Från väldigt små till tonåringar. Dessa möten har jag både i La Cañada, där jag bor, och i Palavé, där församlingen har största delen av sitt missionsarbete. Jag brukar också hjälpa läkaren Dory Diaz då hon har mottagning i Palavé. Det är en hjälp till de fattiga som inte har resurser för att kunna köpa mediciner. Vi hjälper mest hjärtsjuka, för dem är det svårast att få tag på mediciner eftersom de är så dyra. Vi ger dem mediciner för tre veckor så att de klarar sig till nästa mottagning. Det här har räddat livet på många människor.
Vad är det som driver dig att arbeta med barnen?
– Det som driver mig mest att arbeta med barn är att jag kan dela med mig till andra av det jag en gång fick lära mig, att Jesus är barnens bäste vän.
Finns det något speciellt som har hjälpt dig på vägen, som har gett dig styrka att fortsätta?
– Jag har alltid sett upp till min mormor Clotilde; det mesta jag vet idag är tack vare henne, för vittnesbördet som hon har gett med sitt liv. Mötena som vi har i området hålls alltid hemma hos henne eller utanför hennes hem. Hon bjuder alltid in grannarna att lyssna till Guds ord och hon har alltid sin dörr öppen för både vuxna och barn.
– Det bibelord hon alltid citerar är “allt förmår jag i Kristus som ger mig kraft”, ett ord som också har hjälpt mig mycket.
Hur ser du på ditt liv nu? Vad har du för visioner?
– Jag vill överlämna mitt liv helt till Gud. Något jag skulle vilja bli är lärare, så att jag kan hjälpa barn som behöver utbildning. Just det är ett stort problem bland många fattiga, att de inte kan eller har råd med skola.
– Jag önskar också kunna fortsätta med barnmöten, få lära barnen att de alltid kommer att ha någon där med sig både i bra tider och i svåra tider, och att denna person är Jesus. När jag var barn trodde jag på allt bra om Gud som berättades för mig, exempelvis Jesu under. Jag tror att det är lättare för ett barn att ta emot och bevara det de får höra.
– Jag känner mig väldigt välsignad av Gud, för gåvan han har gett mig, och jag känner mig glad och tacksam för allt gott han har gjort i mitt liv. Jag lämnar en bibelvers åt er: ”Jag vet väl vilka tankar jag har för eder, säger HERREN, nämligen fridens tankar och icke ofärdens, till att giva eder en framtid och ett hopp” (Jer 29:11).

Föregående inlägg Församlingens uppgift i stjärnsamhället
Nästa inlägg I kamp för evangelium

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x