Måste du leva?

Av Dr Vance Hammer


Forts. fr. nr 11-12/61. Vi beklagar att nedanstående avslutning icke blivit införd tidigare. Det är ett förbiseende från vår sida. Red.

Ej heller var det att skaffa sig sitt uppehälle som var det förnämsta.
Där var hedniska gillen på den tiden med deras sällskapssamkvåm som slutade i hedniska utsvävningar.
Om en Kristen tillhörde gillet så fordrades det, att han gick med och medverkade till detsamma. Om han inte gjorde det, så kunde han förlora sitt arbete – och när allt kommer till allt, ”man måste ju äta”. Men en sann Kristen var inte tvungen att äta, han var endast tvungen att vara trogen mot Kristus.
Så de gick igenom en omild behandling och förlorade allt vad de ägde.
RADIKALT? Ja, men de vände upp och ned på världen.
Man skulle kunna tro att i dag är detta den yttersta angelägenheten att leva och att skaffa sig sitt levebröd. Tertullianus skulle mötas av omilda blickar om han dundrade, ”MÅSTE NI LEVA?” Men vi är här varken för att leva eller för att ha framgång. Det, som är viktigt är förvaltarskap och endast en sak fordras av förvaltaren; att han är trogen.
Jag har läst om ett kustbevaku ningskompani, som kallats ut för att rädda överlevande på ett sjunkande skepp en stormig natt. En av männen var förskräckt och suckade: ”Vi kommer aldrig tillbaka”. – ”Vi behöver inte komma tillbaka”, svarade kaptenen,
”vi måste endast gå!” Det låter likt Tertullianus. Kristna med den anden är oövervinnerliga.
De har intet och äger allting. Djävulen erbjuder både det ena och det andra, men de svara: ”Du kan inte ge oss någonting, vi har allting”. Så hotar Satan att ta allting ifrån dem, men de svarar: ”Du kan inte göra det för vi har ingenting”.
Om han försöker att döda dem så säger de: ”Att dö är en vinning”. Deras liv är fördolt med Kristus i Gud. De är inte i första hand intresserade av att överleva eller att lyckas, men att vara förvaltare.
De behöver inte leva, de måste endast vara TROGNA.
”The Prophetic News” ur The Midnight Cry. Översatt av Hilda Alexis.

Föregående inlägg Mitt kors
Nästa inlägg Tror du detta?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x