Frälst för att vinna andra!

Vittnesbörd: Ingegerd Fredriksson

Det har varit fantastiskt att få vara med här på bibelskolan. Jag har verkligen sett fram emot detta. Jag fick några bibelverser till mig innan jag åkte hit. När jag var hemma talade Gud till mig. De här verserna hör på något vis ihop. Jag vill läsa ur sändebrevet till församlingen i Efesus i Uppenbarelseboken:

– Men jag har det emot dig, att du har övergivit din första kärlek. Betänk då varifrån du har fallit, och bättra dig, och gör åter sådana gärningar som du gjorde under din första tid. Varom icke, så skall jag komma över dig och skall flytta din ljusstake från dess plats, såframt du icke gör bättring (Upp 2:4-5).

De här orden kom till mig. Och så fick jag faktiskt ett annat ord också, från Hebréerbrevet 12:

– Alltså, då vi nu hava omkring oss en så stor hop av vittnen, må ock vi lägga av allt som är oss till hinder, och särskilt synden, som så hårt omsnärjer oss, och med uthållighet löpa framåt i den tävlingskamp som är oss förelagd. Och må vi därvid se på Jesus, trons hövding och fullkomnare, på honom, som i stället för att taga den glädje som låg framför honom, utstod korsets lidande och aktade smäleken för intet, och som nu sitter på högra sidan om Guds tron (Hebr 12:1-2).

De här två bibelorden har ringt i mitt hjärta. Jag vill bara säga, när jag nu har varit här och hört på förkunnelsen: Ge oss tårar, Jesus! Gör så att vi ödmjukar oss och får en blick på dig igen, så att vi ser vad vi äger och har. Jesus vill skickliggöra oss för att gå ut till människor den här sista tiden. Måtte Gud få göra något nytt i våra liv. Det har varit min längtan. Hela bibelskolan tycker jag har handlat om detta: Att vi måste komma ut och presentera Jesus för människor.
Jag bodde i Falun ett tag, väldigt primitivt. Jag hade ingenting att göra där på kvällarna. Ingen TV, ingen radio, ingenting. Men under sängen där jag låg fanns det en låda med böcker. Jag kunde ju inte bara ligga och stirra i taket, utan drog fram den där lådan. Där fanns en bok om Frälsningsarméns historia. Och jag läste, från början till slut. Det som var deras devis, det var: Frälst för att vinna andra! Det vill jag förmedla vidare till er!
 Jag prisar och tackar dig Jesus för att du har uppenbarat för våra hjärtan vad vi äger och har i dig. Tack för den frälsning du har gett oss. Hjälp oss att komma ut med Ordet i denna elfte timman, och att vi ska få med oss några på vägen, Jesus. Tack att du vill lägga nöd i våra hjärtan. Ge oss tårar, Jesus, för människors frälsning. Ge oss tårar, så att vi kan gå ut med ditt budskap och predika det! Jag ärar och prisar dig, Jesus. Amen.

Föregående inlägg Den sista skördetiden
Nästa inlägg En fantastisk berättelse!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x