Den sista skördetiden

Vittnesbörd: Bertil Fredriksson

Det är underbart att vara här. Jag har blivit så välsignad dessa veckor. Varje budskap har gått rakt in i mitt hjärta, varenda predikande broder som har varit här har predikat Guds Ord. Jag tycker det är så underbart med Guds Ord. I Lukas evangeliet 8 berättar Jesus liknelsen om skördemannen som gick ut för att så:
”Säden är Guds Ord”. Det finns så mycket utbud idag. Det finns så mycket när människor samlas under religiösa epitet och uttryck. Men är det Guds Ord man samlas omkring? Den frågan kan man ställa sig. Vad är det som är i centrum, vad är fokus? Det gäller att ha fokus på Guds Ord, och på evangelium. Och på att Jesus kommer, att vi lever i den sista skördetiden.
Lite tidigare i evangeliet läser vi om det stora fiskafänget. I slutet, då de hade fått så fruktansvärt mycket fisk, sa Simon Petrus: ”Lämna mig Herre, jag är en syndare!” När han såg vad Jesus gjorde, då upplevde han att han var en syndare:

– Ty han och alla som var med honom hade slagits med häpnad över den fångst de hade fått, också Jakob och Johannes, Sebedeus söner, som fiskade i lag med Simon. Men Jesus sade till Simon: “Frukta inte. Härefter skall du fånga människor.” Och de drog upp båtarna på land, lämnade allt och följde honom (Luk 5:8-11).

Det är dags att ro i land! Och följa Honom! Halleluja! För tiden hastar, tiden är kort! Jesus kommer snart!
Den här sångtexten beskriver den situation vi lever i just nu:

När sommar’n mot hösten sig vänder. Då samlar sig flyttfåglars rad. De längta till ljusare länder med vårliga, grönskande blad.


En dag lyfter tusende vingar för fjärran, mångmila färd  och flyttfågelsträcket sig svingar Mot syd, mot en varmare värld.


De vet att när sommaren svalkas Då närmar sig uppbrottets stund De vet att när höststormen nalkas  Då väntar en varmare lund.


En dag lyfter tusende vingar för fjärran, mångmila färd  och flyttfågelsträcket sig svingar Mot syd, mot en varmare värld.


Guds folk är som flyttfåglars skara De väntar på uppbrottets stund. De väntar Guds sommar den klara Där högt ovan världarnas rund.


En dag lyfter tusende vingar för fjärran, mångmila färd och flyttfågelsträcket sig svingar. Mot himlen, Guds eviga värld.

Föregående inlägg Vandra i Guds rättfärdighet
Nästa inlägg Frälst för att vinna andra!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x