Utanför lägret med Jesus

Text: Tage Johansson
Låtom oss alltså gå ut till honom ”utanför lägret” och bära hans smälek (Heb 13:13).

Kallelsen till hebreerna att gå ut till Jesus utanför lägret, gäller också oss idag.

Uppmaningarna och varningarna som vi finner i Hebreerbrevet berodde på att man frestats att återvända till de ting som man under stark påverkan av andlig väckelse hade lämnat.
Guds kallelse är att församlingen skall leva sitt liv med Jesus utanför lägret. Uppmaningen att ”gå ut”, betyder att man måste lämna någonting. Det betyder att allt som inte har sin upprinnelse i Jesus tillhör den fallna människans läger och måste lämnas. Det omfattar allt. T ex det som tillhör judiskt religionsväsende, att inte förstå vad det nya förbundet i Jesus betyder. Att lämna allt som är involverat i denna världens maktutövande genom religionen, politiken, ekonomin. Ja, allt som tilltalar ögonens och köttets begärelser.
Jesus övervann allt detta genom sitt sätt att leva här på jorden. Han stod hela tiden ”utanför”. Och han fullbordade sitt liv på jorden i seger genom det avgöranda slaget på Golgata där fiendens huvud blev krossat.
”Utanför lägret må, hela brudeskaran stå, då är den fri att gå. Värld o farväl.”

Föregående inlägg En Herrens kämpe har hemförlovats
Nästa inlägg Att vara i rörelse

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x