– Låt inte era hjärtan oroas!

Vittnesbörd av Jonathan Rodriguez

Jag har de sista dagarna läst i Johannes evangelium, kapitlen 13 och 14. Och varje gång jag försökt läsa något annat, har jag varit tvungen gå tillbaka till dessa kapitel.
Gud har talat starkt till mig genom dessa ord. Det handlar om Jesu avskedstal till lärjungarna innan han skulle lida och dö; han skulle lämna dem. Därför talade Jesus tröstande. Men Tomas förstod inte vad han menade, och sa rent ut: ”Herre, vi vet inte vart du går!” Filippus ville se Gud. Han förstod inte att han redan i Jesus såg honom. Tänk – lärjungarna hade lämnat allt. De hade satt allt sitt hopp till Jesus. Och nu säger han att han ska gå bort. De hade trott att han skulle befria Israel från allt förtryck. Att han var den om vilken profeten Jesaja sagt: Till hans namn skall folken sätta sitt hopp. Allting kretsade runt Jesus. Alla deras planer och drömmar.
Jag vet inte i vilken situation du befinner dig idag. Men medan alla tankar snurrade för lärjungarna, så kom ordet – det ord som har talat till mig; ordet i Johannes 14 där Jesus säger:
-Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. Tro på allt vad profeterna har sagt om mig. Tro på vad jag har sagt till er. Om ni älskar mig, borde ni glädjas över att jag går bort. Jag går till Fadern.
Han behövde gå bort till Fadern, så att den helige Ande skulle kunna komma. Han skulle offra sitt liv, och sedan fylla lärjungarna med den helige Ande.
Ibland går man igenom olika svårigheter. Man har planer och drömmar. Men mitt i allt detta säger Jesus till oss, att vi inte ska oroa oss. Det händer att man gör olika saker när man har svårigheter. Man försöker med än det ena, än det andra. Men för mig är det bara hans Ord som leder mig till vatten där jag finner ro.
Jag känner starkt inom mig att den helige Ande säger: Känn ingen oro! Tro på Gud, och tro på mig! Vad jag har lovat ska jag hålla. Herren har sett dina tårar. Tro på Gud, och tro på hans ord! Han känner dig väl, och älskar dig så mycket. Han ser din längtan att bli allt mera fylld av den Helige Ande och i hans smörjelse kunna prisa och lova honom. Han är med oss. Vi behöver inte oroa oss. Det spelar ingen roll hur världen ser ut. Det gäller att hålla blicken fast vid Jesus. Han är med oss och han säger: Jag har övervunnit världen. Och då han har övervunnit världen, har också vi övervunnit världen.
Herre, jag tackar för att du är med oss. Tack för ditt ord, tack för din Helige Ande. O Jesus, vi behöver mer och mer av dig. Utan dig är vi ingenting. Fyll oss! Vi längtar efter dig, och vi vill ge dig ära och tillbedja dig, Herre! Vi lyfter våra händer; kom med din Ande och möt oss, Jesus, precis som vi är. Ingen är som du, Jesus. Möt din församling, och förnya oss! Amen

Föregående inlägg Gud har en plan för oss!
Nästa inlägg Det är bara en stor nåd

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x