Gud har en plan för oss!

Appell av Sean Ureña

Jag vill läsa ur Matteus 24:32-33:

-Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren. 

Det här handlar om Herren Jesu Kristi tillkommelse. Vi talar ofta i mötena om ting som är väldigt viktiga i vår tid. Jag tror att vi lever i den sista tiden. Det är verkligen angeläget att vi i studiet av Bibeln fördjupar oss i profetiorna. Vi bör studera och lära oss, för att vara uppmärksamma inför vad som sker.
Det är sant att allt som Gud säger, kommer att gå i uppfyllelse. Ända från början av Bibeln har vi många budskap och händelser som är nedtecknade för att vi ska ta lärdom av dem. Det är för att vi ska se att Gud har en plan, och att han fullbordar sin plan, och att vi är en del av denna plan. Det är mycket viktigt att vi är intresserade av att fördjupa oss i studiet av Guds Ord.
En viktig sak jag har tänkt på dessa dagar är: Hur reagerar vi när det profetiska Ordet går i uppfyllelse inför våra ögon? Hur agerar vi? Hur påverkar det oss, när Guds Ord  talar om jordbävningar, krig, förstörelse, hungersnöd, förföljelse? Vilket inflytande har det på oss? Aktiverar det oss att tro på vad Gud säger? Världen upplever något fruktansvärt. Alla världshärskare, framstående personer, alla de välutbildade, vetenskapsmän och kända och berömda människor har sin uppmärksamhet fäst vid alla dessa händelser, det som sker i världen. Man noterar alla relationer som finns mellan nationerna, hur reagerar länderna i förhållande till varandra, när det är krig.  De vet att något mycket betydelsefullt kommer att hända. Något väldigt stort. Vi kan också se det, om vi öppnar våra ögon och är uppmärksamma på vad Guds ord menar, när det säger att vi kan lära av fikonträdet. Vi måste lära av tingen som händer runt omkring oss.
Så kan vi se och förstå hur nära Jesu tillkommelse är. Några, både religiösa och icke religiösa, är uppmärksamma på att mycket snart kommer något att hända.
Många tror på en massa ting. Men vi tror på sanningen. Vi har sanningen, och vet vad allt som sker  omkring oss handlar om. Vi ser systemet som dirigeras och styr i förberedelse för att radera ut och ta bort Guds lagar. Man tar bort och suddar ut mera av Gud. Tar bort hans ord. Det är ett system som vill leda oss till att vara oberoende av Gud. Vi ska istället ha självförtroende, vara beroende av vår egen kraft, vårt inflytande och av våra pengar. Vi vet att allt detta är styrt av den ande som verkar i olydnadens barn.
Det finns mycket spänningar i världen. Laddningar som kan detonera när som helst. Både kristna och icke kristna väntar på en ny världsordning. De väntar på Antikrist. Vi vet att profetian talar om detta. Vi ser hur utbildningsväsendet, regeringen – allt förbereder sig att öppna väg för detta.
Låt oss summera allt som händer på jorden. Den sociala instabiliteten, krigshoten – mycket allvarliga händelser. Det verkar som alla ondskans agenter förenar sina krafter för att snart avsluta det som sker nu, för att påbörja något annat stort. Speciellt mot Guds barn, mot dem som tror. Värden blir allt mörkare. Ångest kommer över alla. Den här ångesten kommer att finnas till slutet; ända tills Jesus kommer.
Det är inte som de politiska ledarna säger; att ”det är illa, men snart blir det bättre.” Det är verkligen inte som de lovar. Sanningen är att fienden arbetar ihärdigt för att vi som är troende ska somna ännu mer, så att vi inte ska se och urskilja den plan och avsikt Gud har med våra liv.
Det är underbart att vi har Guds ord, och vi vet att Gud alltid har förvarnat människorna om de domar som ska komma över jorden.
Gud sa så här till Noa: ”Gå in i arken med hela din familj. Dig har jag nämligen funnit rättfärdig inför mig i detta släkte.”
Det är intressant att Gud inte bara agerar plötsligt. Genom sin helige Ande aktiverar han dem som vill lyssna. Dem som vill lyda. Dem som söker sanningen. Och de som lyssnar, de som lyssnade till Gud i forna dagar, de blev räddade från domen. Varför? För att de lyssnade. De hade tro på vad Gud hade sagt. Vi har också Lot. ”Bryt upp och lämna den här platsen, för HERREN tänker fördärva staden”, sa Guds sändebud. Han lämnade staden, och blev räddad.
Det är så med alla dem som lyssnar till vad Gud säger om vår tid.  Lärjungarna blev också varnade av Jesus. När de satt på berget. Jesus sa: När ni ser templet förstöras, fly! De kunde se tecknen, och kunde fly. Vi har också blivit förvarnade inför återkomsten av vår Herre Jesus Kristus. Det kan låta väldigt skräckinjagande: Krig, rykten om krig, jordbävningar, hungersnöd, ångest, död över hela jorden. Det låter verkligen hemskt. Men det är en verklighet, som vi i denna tid lever i. Just nu, i denna stund då vi sitter lugnt och tryggt, är det en del som flyr för sina liv, det finns några som inte vet vart de ska ta vägen. Många är hungriga, många har svårigheter med sjukdomar och nöd. Sådant händer just nu. Men Ordet säger: somna inte in, som de tio jungfrurna som gick ut att möta brudgummen. Var vaken inför vad Guds Ord säger. Varför? Jo, Herren är nära!
Det är en verklighet att vår tro någon gång under vårt liv måste sättas på prov. Vi måste veta vem vi ska representera. Vi ska representera vår Gud. Då måste vi ha en grund, vi måste ha den helige Ande, vi måste ha honom som leder oss i det ögonblick vi ska presentera Jesus Kristus.
Vi vet inte var och när vi måste stå upp för och presentera Jesus och hans budskap. Men sanningen är att vi måste vara redo.
Det är något som de yngre bör lära sig. Och de äldre undervisa om; profetiorna. De profetiska böckerna – Daniel, Uppenbarelseboken. De talar om våra liv. De handlar om vår tids avslutning. Det handlar om hur vi ska hålla ut, fasta och trogna när de fruktansvärda händelserna kommer. Världen skakar. Det låter ironiskt att säga det, men ibland känner jag mig glad att det händer såna här saker, för det innebär ju att Guds ord går i fullbordan. Det är en signal till var och en av oss att vakna och tända denna eld i oss. Det positiva för oss i allt detta är att i den här planen som Gud har är du och jag inkluderade. Gud vill använda dig och mig för att kunna nå fram till många; till dem som inte har denna tro, dem som inte har Jesus.
Sanningen är att Jesus vann seger på korset på Golgata. Han övervann för oss, för att vi ska kunna leva. Men allt slutar inte där. Vi har ännu inte kommit fram till vårt slutmål. Detta slutmål är nära. Gud vill att vi ska vakna upp. Att vi är uppmärksamma. Att vi glömmer vårt eget liv och börjar leva i enlighet med Guds vilja. Gud har en plan. Och det är viktigt att se hur vi passar in i denna plan. Att vi är uppmärksamma inför vad som händer. Att vi ser signalerna och tecknen runt omkring; och jämför med bibeln det som händer. Det är angeläget att vi lever efter Guds ord. Det är viktigt för oss. Jesus kommer snart! Och det är sannerligen en stor glädje! Salig är den som tar vara på Guds ord. Jesus kommer snart!Amen.
Vi tackar dig, Fader i himmelen. Tack för att du kommer snart, Herre Jesus. Tack för att du verkar i oss så att vi är uppmärksamma och kan se och leva och söka dig i denna tid. Tack Fader, för att du genom din helige Ande vill leda oss. Du vill väcka oss så att vi kan leva i enlighet med din vilja. Så vi kan se din plan i den här världen. Tack Herre, att du har en plan för oss, och för att du vill leda oss, Herre. Ge oss styrka, Herre, ge oss din helige Ande, Herre i varje stund så att vi låter oss ledas av dig, Herre. Ta bort tvivlen och förvirringen – allt som hindrar oss att växa i dig. Tack Herre, i Jesu namn. Amen.

Föregående inlägg Vi hör det himmelska Jerusalem till!
Nästa inlägg – Låt inte era hjärtan oroas!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x