– Titta bara på Jesus!

Vittnesbörd av Benny Jacobsson

När man tar körkort så säger ofta handledaren till eleven: Titta långt fram! För du kör dit du tittar. Jag tänker på att om vägen är smal och porten är trång, så är det ännu viktigare att kolla rakt fram mot målet därframme, för att inte köra fel. Jesus sa att han är vägen, sanningen och livet. Om han är vägen, så måste vi titta på honom. Alltså bara titta på Jesus. Det finns så mycket som vill korsa vår väg och få oss att titta på annat.
Det var en evangelistsyster som sa i ett möte för längesedan att den största frågan människan bör ställa sig är: Vad gjorde du med Jesus i livet? Det har jag inte glömt. Det har ringt inom mig sen dess: Vad gjorde du med Jesus? Bland allt annat som sker i livet kommer alla att få en chans att ta ställning till honom. Det här är väldigt allvarligt för det blir så oerhörda konsekvenser, redan här i tiden, och sedan för evigheten.
Det känns väldigt bra att min dotter nu vill döpa sig, och hon har själv kommit till insikt om det. Hon har börjat fråga, och det har inte varit några påtryckningar. Hon har läst bibeln – ja mer än jag! Varje kväll ligger hon och läser bibeln och ställer frågor. Det verkar vara ett mycket genomtänkt beslut. Och så ska det vara. Man ska veta vad man satsar på.
Om dopet är början, så vill jag påminna om en sång som talar om vad det leder till om man håller ut; vad slutmålet blir!

”I himlen är det många ting jag längtar att få se, av skönhet som allt annat övergår.
Men då jag når det landet och i härlighet framstår, jag önskar att se Jesus först av allt.”

Föregående inlägg Katolicismen – ändetidens fördärvbringande världsvälde
Nästa inlägg – Jag har fröjdat mig hela veckan

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x