– Jag har fröjdat mig hela veckan

Vittnesbörd av Majken Jacobsson

Jag har gått och fröjdat mig hela veckan över ett bibelord som kommit till mig. Och det är att förlåten i templet är rämnad. Därför kan vi ha dop i dag!
Jag ska nu läsa ur Petrus första brev:

-Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i himlen. Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden. Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag. Äktheten i er tro är långt värdefullare än guld som är förgängligt, fastän det håller provet i eld, och den tron skall visa sig bli till lov, pris och ära, när Jesus Kristus uppenbarar sig. Honom älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje, då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning (1 Petr 1:3-9).

Jag lyckönskar flickorna som nu vill gå denna väg i dopet! Det kan komma många svårigheter. Men be Jesus om att bli döpta i den helige Ande, så får ni Hjälparen. Det är viktigt att ha honom på vägen.
Tack käre Herre Jesus Kristus för vad du har gjort för oss. Tack för att vi får fröjda oss i din frälsning. Tack att du snart kommer och hämtar oss. Tack för dessa flickor som du har frälst. Tack att du har uppenbarat dig för dem. Tack för att de får gå denna väg med dig Jesus. Du ska ta hand om dem och bevara dem i dig, ifrån alla faror. Jag lovar och prisar ditt underbara namn. Tack för församlingen. Tack för att vi har denna möjlighet att få samlas i ditt namn, Jesus. Tack för att du upplivar och värmer våra hjärtan, så att vi kan värma andras hjärtan. Jag tackar dig för allt. Amen.

Föregående inlägg – Titta bara på Jesus!
Nästa inlägg Efterreformatorisk kyrka eller väckelserörelse

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x