– Om jag kan få en enda människa att tänka om

Morgan Lindroos intervjuar Runepär “Pelle” Lind


Vad gör du här, Pelle?
– Jag är främst här för att dela ut traktater som har en text från första kapitlet i Paulus brev till Romarna. Vi har delat ut den här under eftermiddagen, och en del blir förtörnade för att de inte tar till sig det här budskapet om frälsning och nåd, utan de förkastar det. Vi har delat ut runt 800 traktater här, och jag upplever att ungefär hälften tar emot. En del är tacksamma och en del är väldigt förargade.

Hur har reaktionerna varit?
-Den första jag gav en traktat till kom tillbaka till mig och skrek ”Vad är det för skit ni delar ut?!”
-Ja, såna reaktioner har vi mött. Det har också varit en ganska hotfull stämning, särskilt nu senare delen, och de har flockats runt oss och försökt slita traktaterna ur händerna på oss. Så polisen fick komma, och det stod nästan en ring av poliser runt oss ett tag. Så man får vara tacksam för att ordningsmakten ändå finns på plats, för vi har ju ändå lagen om yttrandefrihet med oss. Vi har lagen om yttrandefriheten på vår sida, och vi har också missionsbefallningen på vår sida. Vi har både lekamlig, världslig rätt och vi har andlig rätt att vara här och dela ut. Det vi ser här idag, det är ju egentligen bara symptomen på en fallen kristenhet som har lagt ner sina vapen. Kristenheten har lagt ner sina andliga vapen, och då får vi det här som ett resultat. Syndens källor bryter fram på det ena området efter det andra.

Varför menar du att det är riktigt att stå här och protestera?
– För att om jag kan få en enda människa att tänka om och gå en annan väg, Guds väg, så är det värt det. Då är det värt all den här mödan som vi har haft här på eftermiddagen. De här människorna skanderar ju ut sitt kärleksbudskap och menar på att vi inte har någon kärlek och vi är emot dem. Och det är ju väldigt viktigt att poängtera att vi här inte är mot någon enskild homosexuell människa, utan den homosexuella företeelsen som genomsyrar människan och mänskligheten. Men det är viktigt att det inte är emot någon enskild, utan andemakterna som styr det här. Och det är beklagligt att se så många kristna som bara går förbi och ruskar på huvudet istället för att hjälpa till och stå upp och säga: ”Så säger Herren!”

Många, och däribland många kristna skulle säga att det är fel att göra på det här viset för att människor blir provocerade och stötta. Vad säger du till det?
– Det är bra om människor blir stötta för att de då kanske vaknar. Det kanske är bra att skaka om människan i hennes värld så att hon stannar upp och tänker efter vart hon är på väg. Man är på väg mot avgrunden. Även stora delar av kristenheten är också på väg dit. Vi ser hur man allierar sig med den katolska kyrkan och hur man på det ena området efter det andra liksom ger vika och lägger ner sina andliga vapen. Och så får man det här istället. Men Jesus kommer snart, och vi som tror på Herren Jesus har en skyldighet, och är drivna av att vilja väcka människan till eftertanke, och till syvende och sist också till frälsning. n

Föregående inlägg Medan vi väntar
Nästa inlägg Ta ljuset ut från skäppan och sätt det där det är som mörkast

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x