Frimodig evangelist i alla sammanhang

Evangelist Greger Leijonhufvud har fått hembud

Greger mötte evangelium för första gången på Hötorget i Stockholm där en grupp sångare från Maranataförsamlingen sjöng och vittnade om Jesus. Det var sommaren 1976. Några veckor senare tog han emot Jesus som sin frälsare och flyttade samma höst in i en av församlingens storfamiljer.

Greger tog sin tro på allvar och var alltid ivrig att nå ut till människor med evangelium. Under många år bodde han och tjänade Gud i församlingens storfamilj på Humlegården utanför Örebro.

Runepär Lind berättar: När jag var 15 år bakade jag tillsammans med Greger på församlingens bageri i Örebro. Vi bodde också grannar på Humlegården under en period. Mitt minne av Greger är att han var en mycket ivrig evangelist som gav sig ut i alla sammanhang för att dela ut traktater och cd-skivor med väckelsekristet budskap. Greger var noga med att förbereda sig väl. Ibland kunde han jobba hela nätter igenom med att bränna cd-skivor och laminera traktater som sedan skulle delas ut.

Med sin moped kunde han åka 10-tals mil för att dela ut traktater och tidningen Midnattsropet.

Trots att han led av diabetes var han angelägen om att nå ut till människor. Bara någon vecka innan han lämnade jordelivet hade vi pratat om att åka ut och dela tidningar samt åka på möten.

I fråga om iver så var Greger verkligen föredömlig.

Vi samåkte ibland till konferenser och då hade Greger ofta bakat något gott som vi tog med. Det gjorde han trots knappa resurser. Även till Marita och Gregers hem i Vivalla i Örebro kom det ofta besökare. Ofta var det före detta utslagna medvandrare som fann en fristad hos dem. En stor passion Greger hade var att göra egen glass som han bjöd på.

Bertil Fredriksson som också har känt Greger under många år understryker hans iver att evangelisera: Greger var känd bland människor för sitt vittnesbörd, speciellt i Vivalla. Han har bett till Gud för många människor där. Hans hustru Marita samlar fortfarande den grupp som brukar komma till bönemöten i lägenheten.

Vi lyser frid över Gregers minne och ser fram emot att mötas på uppståndelsens morgon.

Föregående inlägg Midnattsropet nr 7-8 1962
Nästa inlägg Medan vi väntar …

Relaterade inlägg