Missionen kallar!

Arne Imsen

Äntligen har alla formaliteter ordnat sig för våra vänner Margaretha och Gunnar Eklund, och de står nu färdiga att tillsammans med sönerna Robert och Peter, resa till Kenya. Omkring den 20 november skall de lämna älskat fosterland för att bege sig till det sjudande Afrika. Kallelsens eld brinner, så inget har kunnat hindra dem att gå åstad för att bärga in den mognande skörden förrän Jesus kommer.

Örebro Fria Församling känner det som ett stort nådesuppdrag att få sända dessa älskade vänner med frälsningens förvandlande budskap till ett sökande och längtande folk. Låt oss bilda en bönekedja kring våra missionärer. Det är ingen numerärt stor församling, som har åtagit sig det ekonomiska ansvaret för Eklunds, men vi har förnummit Guds kallelse och vågar icke dra oss undan. I trohet mot den Herre, som har verkat fram detta beslut, vill Vi göra vårt allra bästa. Vår uppdragsgivare har lovat vara med alla dagar in till tidens ände, varför vi med full tillförsikt går in i denna välsignade ansvarsställning. ”Gud med oss!”

De Herren manar ge sitt ekonomiska stöd till missionen i Kenya, är välkomna göra sin insats. Bidrag kan med angivande av ändamålet sättas in å denna tidnings  postgirkonto. Som framgår av annons 1 detta nummer, kOmmer misswnärsav skiljning och avskedsmöten för fa miljen Eklund att hållas i Örebro lördagen den 5 november kl. 15.

För att våra vänner skall få en inblick i missionsarbetet där familjen Eklund kommer att verka, kommer broder Oscar A. Karlsson berätta sina intryck och erfarenheter av väckelsearbetet i Kenya. I nästa nummer inflyter denna artikel, som ger en mycket god in blick i förhållandena.

Föregående inlägg “Se här är jag, sänd mig”
Nästa inlägg “Herrens ord hade mäktig framgång”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x