Frälst, döpt i Anden och hotad!

Mitt vittnesbörd:
Frälst, döpt i Anden och hotad!
”Och våra synder har han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort ifrån synderna och leva för rättfärdigheten; och genom hans sår haven I blivit helade.” (1 Petr. 2:24)
Om du, käre vän, som läser detta, inte tagit emot Jesus som din personlige Frälsare, vill jag vittna om vad Jesus betyder för mig. Jag har inget att berömma mig av eller några goda gärningar att se tillbaka på. Jesus frälste mig av bara nåd och tog mig ut ur den hopplösa ställning, som jag befann mig i. Halleluja! Vad denna världen har att bjuda på, är bara tomhet i förhållande till vad Jesus önskar ge dig. Jag tog till mig av allt vad denna Världens gud hade att bjuda på och jag levde ett liv i sus och dus. Den ena förnöjelsen avlöste den andra. Jag *blev slav under alkohol och andra laster, Vilka förde mig allt djupare ned i synden. Jag försökte emellerttid att trösta mig med att mina kamrater och många andra levde i samma ställning som jag. Men tomheten av det liv jag
levde, kunde jag inte blunda för. Livet måste väl ändå ha något mer innehållsrikt att bjuda på. Jag blev trött på alla dessa surrogat, som måste till för att hålla livet gående, Nu har jag fått uppleva, käre vän, att den glädje och frid, som alla människor jagar efter, är det bara Jesus som kan ge. Mitt i all hopplöshet, fick jag räcka fram min troshanrd mot Jesus, och av nåd fick jag mottaga en härlig frälsning och dop i den helige Ande med tungomål som tecken.. Detta hände den tredje februari i år kl. 04.00 på morgonen. Just i de dagarna bröt en härlig väckelse ut på min hemort, Orje i Norge, då Gud fick använda broder Henry Mansika till rik välsignelse. Broder Mansika bodde vid det tillfället i mitt hem. Vi hade suttit och samtalat till långt fram på natten, och det var dags att gå till sängs. Men då kände jag, att jag hade mitt tillfälle att bli frälst, så jag ställde fram en stol mitt på köksgolvet, sedan gick jag in i rummet och sade till Mansika: ”Nu vill jag bli frälst. Vill Du *bedja för mig?” Och så böjde jag mina knän vid stolen och bad om frälsning i Jesu blodi Det tog knappt tre minuter förrän Guds kraft kom över mig och jag rullade på golvet och talade nya tungomål. Halleluja.
Käre vän, kom till Jesus, och du skall få stifta bekantskap med den suveräne Frälsaren. Han som själv har blivit frestad i allt i likhet med oss. Han kan komma dig till hjälp, oavsett vilken ställning du befinner dig i. Sätt dig ner i nådastolen och låt Gud få utföra verket. Låt inte ditt kloka huvud få hindra dig i en så viktig avgörelse. Då jag överlät mig till Jesus, kunde jag icke förstå, hur det skulle gå till. Men i tro och tillit gav jag mitt liv i hans händer., Gud är god, och han har gjort mer för mig än jag själv har haft förstånd att bedja om. Ära vare Jesu dyra, heliga namn. Han har befriat mig ifrån nikotin ooh andra laster och gjort mig fullkomligt helbrägda från en svår sjukdom, som jag var väldigt plågad av. All ära till Jesus. Han är lika rik för alla och han önskar, att få fylla även dig. Det bästa av allt är, att det inte är en engångspåfyllning vi får, utan vi får ny påfyllning varje dag av källan som aldrig sinar ut. Du kanske tycker att du är bra som du är, men vi hava alla syndat och saknar härligheten från Gud. Om du inte blir frälst, går du evigt förlorad. Fäst din blick på Jesus och tag inte hänsyn till vad vänner ooh bekanta säger. JESUS ÄLSKAR DIG! Idag är nådens dag. Amen!
Jakob Dybvik

Föregående inlägg BEKLÄDDA MED KRAFT
Nästa inlägg Midnattsropet

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x