Jönköping: M A R A N A T A

Jönköpings Fria Församling kom i det senaste församlingsmötet överens om att i fortsättningen verka Guds verk under namnet Maranata. Ordet är sammansatt av det arameiska utropet: Maranata, som betyder: Herren kommer Du vår Herre kom. Det blir således inte bara ett namn, utan förmedlar samtidigt ett budskap om att Jesus kommer igen, samt nödvändigheten av att vara redo för den dagen med detta längtans rop arlltrild: ”Du vår Herre kom!” Även i Norge och Danmark finns det fria församlingar som kallas Maranata.
En del tycker att detta är underligt, men det är kanske inte annorlunda än de olika namn som andra församlingar arbetar under, exempelvis Betel, som betyder Guds hus, eller Imanuel, som betyder Gud med oss, eller Filadelfia som betyder brödrakärlek. Det ligger anstöt i detta namn, Maranata, men det kommer i fortsättningen att bära ett budskap om att Jesus kommer snart.
D. Bergagård

Föregående inlägg Jesus grep in!
Nästa inlägg “Samlen i ladorna”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x