Jesus grep in!

Vittnesbörd om helbrägdagörelse

Jönköping den 15 juli 1962
Jag vill infria mist löfte och vittna om, vad Jesus har gjort för mig, sedan jag korn med i Jönköpings Fria Församling. Ja det är härligt att vara med. Jag känner mig som en ny människa, och jag väntar på att det skall bli möte här igen, ‘att många människor skall få möta Gud till frälsning och förnyelse. Själv har jag många gånger fått uppleva Guds ingripande vid sjukdom och andra prövningar. Tack och lov.
Jesus är densamme, han förändras inte. Det fick ‘ jag erfara den 8 mars i år, då Jesus grep in och gjorde mig fullkomligt fri från ‘min sjukdom. Jag låg på lasarettet och den 12 okt. 1960 blev jag opererad i huvudet för henrö’ta. Jag fick åka hem den 21 nov., men fick sedan hålla på ett helt år med återbesök utan resultat. Var och blod rann jämt och jag .måste gå med bomull.
Den 8 mars skulle jag åter läggas in på lasarettet. På söndagen gick jag till mötet och sade ’till Bergagård, att han skulle bedja till Gud för mig odh det gjorde han. Halleluja! Jesus gjorde mig fullkomligt fri från värken., Jag gick’ till lasarettet den’ 8 man. ; Doktorn sade att det var läkt. ?Sedan har jag inte haft det minsta ont av det. Tack och lov!
Det är underbart att äga en Frälsare, som vårdar sig om oss, och [lyssnar *till Våra hönerop. Hans nåd är oändlig. Lidande vän, se upp till honom. Ingen förstår dig som Han. Jag kan inte nog tacka Jesus för Hans nåd emot mig, att jag får vara frälst och ’tillhöra Honom.
Gerda Karlsson
Oxtorgsgatan 11, Jönköping

Undrens Gud är densamme i dag i går och i evighet.
Den 14 april fyllde tant Selma 79 år. Hon väntade som ett barn på sin födelsedag och undrade om någon skulle komma ihåg hennes årsdag. På morgonen uppvaktade vi henne med kaffebricka på sängen, med blommor sång och musik. Hon var’ på sitt gladasne humör hela dagen. Mot kvällen blev hon trött och jag föreslog henne att vila sig en stund.
På en gång fick hon en häftig värk i högra axeln. Vårken ’tillvog i häftighet. Hon grät och klagade vid de svåra smärtorna. Jag stod bredvid hädden och ropade till Herren i mitt hjärta.
Broder Jakob Dybvik från Norge var hemma i lägenheten bredvid. Jag gick in och bad honom att genast kommar, ooh bedja rill Herren för den sjuka. Han kom genast, ‘gick fram till bäddevn, lade sina händer på den sjuka och bjöd ‘sjukdomsanden i Jesu namn vika.
På ett ögonblick släppte plågorna. Glådjestrårlande utbrast tant Selma: ”Jag är frisk! Jesus har tagit bort värken! Lovad vare Jesus!” Glad stod i on upp och prisade Jesus. Han är densamme i går i dag och i all evighet. Han är undrens Gud. Han gör under mitt i denna tid, som är så full av tvivel, otro och förlamande maktlöshet.
Broder och syster! Du som är bunden på ett eller annat sätt, andligt eller lekamligt, till kiroppen eller till själen. Stå upp i Jesu namn! Skaka stoftet av dig! Träd fram i ljuset! Jesu blod renar från alla synder. Det finns en underbar frigörelse i namnet Jesus. Allt som är bundet i ditt liv kan Han lösa. Han är snart här för att hämna dem som är renade i Lammets blod. Inget annat än nåden och blodet håller.
”Det enda jag vet, det är att ;råden räcker, Att Jesu blod min synd, min skuld betäcker. Det enda jag har att lira till en gång, det är Guds nåd, Guds gränslösa nåd.”
Zara

Helad från sockersjuka:
Jag får tacka Jesus för att Han är så god. Jag har haft en svår sockersjuka, som ‘inte läkarna kunde borta. Varje dag måsve jag ta insulin, för att kunna sköta mina sysslor. Nu har jag inte tagit insulin på fem veckor och all äran skall Jesus ha. Det ingen människa förmådde, det gjorde Jesus. Tack och lov!
Han säger själv i sitt ord: Det är inte de friska, som behöver läkare utan de sjuka. Jag har inte kommit för ant kalla rättfärdiga utan syndare. Jag är tacksam, att jag fick komma till Honom. Ett ord, som har hjälpt mig på vägen, Ordsp. 4:20, 21, 22.
En syster i Herren. V. W.

Föregående inlägg Mitt vittnesbörd
Nästa inlägg Jönköping: M A R A N A T A

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x