Att ge liv till andra

Vittnesbörd av Karin Lindroos

Jag vill läsa Ps 113:

-Halleluja! Loven, I HERRENS tjänare, loven HERRENS namn. -Välsignat vare HERRENS namn från nu och till evig tid. -Från solens uppgång ända till dess nedgång vare HERRENS namn högtlovat. -HERREN är hög över alla folk, hans ära når över himmelen. -Ja, vem är såsom HERREN, vår Gud, han som sitter så högt, han som ser ned så djupt – ja, vem i himmelen och på jorden? -Han som upprättar den ringe ur stoftet, han som lyfter den fattige ur dyn, för att sätta honom bredvid furstar, bredvid sitt folks furstar; han som låter den ofruktsamma hustrun sitta med glädje såsom moder, omgiven av barn! Halleluja!

Tänk att Gud är så hög – det står ”vem tronar så högt” – tänk att han kunde se ner så djupt och resa upp den fattige och ringa. Så tänkte jag på det som står i sista versen: han som låter den ofruktsamma hustrun sitta med glädje såsom moder, omgiven av barn! Då tänker jag på oss i församlingen – tänk, att vi som var döda i våra överträdelser kunde få liv. Inte bara det, vi kan också få ge liv till andra. Det är helt otroligt när man tänker på det! Och nu lever vi i den sista tiden, det är så viktigt att vi går ut och predikar evangelium för folk så att vi kan få ge liv till andra. Då kan vi bli som en lycklig mor omgiven av barn. Församlingen föder liv och förökas!Tack käre Herre Jesus Kristus, vi kan inte förstå det, tack att du har rest oss upp, du har gett oss liv och gett oss uppgiften att gå ut i hela världen och predika evangelium om dig. Hjälp oss, ge oss kraft käre Herre Jesus och bevara oss. Amen.

Föregående inlägg Den himmelska synen
Nästa inlägg Ett ögonblick av nåd!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x