“Din tro har hjälpt dig!”

En hälsning från Jan Åke Larsson

Där var en kvinna som hade haft blödningar i tolv år. Fast hon hade lidit mycket hos många läkare och lagt ut allt hon ägde, hade hon inte fått någon hjälp. Det hade bara blivit sämre med henne. Hon hade hört talas om Jesus, och nu kom hon bakifrån i folkmassan och rörde vid hans mantel. Hon tänkte: “Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk.” På en gång upphörde hennes blödningar, och hon kände i kroppen att hon var botad från sin plåga. När Jesus märkte att det hade gått ut kraft från honom, vände han sig om i folkskaran och frågade: “Vem rörde vid mina kläder?” Hans lärjungar sade till honom:
-Du ser hur folket tränger sig inpå dig, och du frågar: Vem rörde vid mig?

Han fortsatte att se sig omkring efter kvinnan som hade gjort detta. Hon visste vad som hade skett med henne och kom förskräckt och darrande och föll ner för honom och talade om hela sanningen för honom. Då sade han till henne:
-Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga!” (Mark. 5:25-34)
Många orkar knappt höra ordet tro. Tro = tillit, förtröstan och vila. ”Salig blir var och en på sin tro”, får man höra. Det är inte sant. Tro på Jesus – det är trosföremålet som frälsar, helar och upprättar. Alltså; mindre självarbete och mera vila i tron på Jesus. Kvinnan som omtalas i Markus 5 var svag, rädd och fruktande. På Jesu tid var kvinnans status på jorden lågt stående.

I 3 Mos. 15 kan vi dessutom se att den som hade blödningar var oren. En jude tackade Gud för att han inte var född till kvinna. Att vidröra en man var helt otänkbart för en kvinna, men denna kvinna hade hört talas om Jesus, och det satte henne i rörelse mot trosföremålet Jesus. Hon kom in i folkhopen, där hon egentligen inte fick vara på grund av sin orenhet. Hon rörde vid trosföremålet Jesus med sin utsträckta hand. Hon var inte upptagen av någon självanalys av sin tro. Hon var upptagen av Jesus, föremålet för sin tro. Kraft utgår ifrån Mästaren och helandet är ett faktum. Jesus är likadan idag. Ät Guds ord och låt det slå rot i ditt sinne och hjärta. Det skapar tro som sätter dig i rörelse mot trosföremålet – Jesus.

Vila för slitna tankar,
läkdom för öppna sår,
fäste för själens ankar,
kärlek som allt förmår.

Allt har vi i Jesus – Gud som vår Frälsare.

Hälsningar från Jan Åke Larsson, Ramsberg.
Tack för Midnattsropets budskap. En profetröst i tiden!

Föregående inlägg Då vände Gud sig bort
Nästa inlägg Gerard Wallgren – visionären

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x