Då kom Jesus…

Vittnesbörd av Karin Vidén

Jesus är så mycket för oss som mött honom. Han är vår glädje, han är vår kraft, han är vårt mål, han är vår frälsning. Jesus Kristus är vår Herre. Vi vill verkligen följa Jesus och tjäna honom i denna tid. Det är en mörk och svår tid, och vi vill ta nya steg för att nå hem till honom en dag. Jag har tänkt på några ord ur bibeln som upprepat sig inom mig en tid. De är ryckta ur sitt sammanhang, men det står: ”… och de lämnade näten…” Det är ett så enormt sammanhang detta handlar om, ”och de lämnade näten”.

Vilka var det som gjorde det? Jo, det var några enkla män som höll till vid stranden, med sitt fiske och sina nät. De höll på med det som var deras vardag, deras försörjning. Det var kanske försörjning för andra också, det vet jag inte. Men det här var deras lott i livet på något sätt; rutinerna, det de skulle göra. Då kom Jesus! Ja, då kom Jesus med dessa ord, som likasom sprängde alla barriärer. Ord så enkla, så minsta lilla barn kan förstå dem: ”Följ mig!” Och vad gjorde männen? Jo, de lämnade allt för att följa honom. Det innebar naturligtvis konkreta, vardagliga konsekvenser.

Det var nog inte så enkelt. Vänner, släktingar undrade. Men vad håller ni på med? Tar ni inget ansvar? Vad ska det här leda till? Vi då? Tänker ni inte på oss? Men de här männen gick för att följa Jesus, och de fick bli föredömen. Jag tycker det här är så stort. Och det är frälsning i detta, då det handlar om att komma närmare Jesus. Det handlar om att komma in i en kallelse som Gud har för varje människa, och att kunna höra när det är dags. När du hör de där orden ”följ mig”, då handlar det om att lämna det som binder och hindrar dig. Bryt upp och följ honom! Han tar konsekvenserna, han tar ansvaret för hur det ska gå med både det ena och det andra. Gud välsigne dig att ta steg i tro när du upplever att Gud talar till dig. När du hör hans kallande röst att följa honom!
Amen.

Föregående inlägg Midnattsropet nr 1-2010
Nästa inlägg Kortnytt

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x