– Jag hade ingenting – men var den rikaste i världen!

Vittnesbörd av Simon Beecham

Jag har levt i hopplöshet och sett hopplöshet i människors ögon och även i mina egna ögon. Jag har levt i drogernas värld, och har varit narkoman själv så länge, så jag var van vid att när jag tittade i spegeln så såg jag hopplöshet. Man hade ingen framtid. Människor söker i olika religiösa sammanhang efter något. Man behöver bara gå till någon stormarknad, eller ut på gatan, så ser man hur vilsna människor ser ut. Man ser inget hopp i någons ögon. Det blir bara värre och värre i vår tid.
Folk litar inte på någon men alla söker någonting. För mig var det så att jag hade hört mycket, jag hade en tro på Gud. Jag sökte efter något att leva för och bestämde mig för att nu ska jag tro och ta emot det som står i bibeln. Jag bad Jesus flytta in i mitt hjärta. Det hände inte något med mig som en blixt från en klar himmel. Egentligen hände det inte något alls i början. Men jag tog ett steg i tro på att något skulle hända.
Jag var i Trinidad och läste mycket om Jesus, att jag skulle få ett nytt hjärta och  bli en ny människa men förstod ingenting. Hur kan jag vara som Jesus? Jag försökte efterlikna Jesus. Den perfekta människan som inte bara var Gud, men en perfekt människa som inte gjort något fel. Hur skulle jag kunna bli som han, jag som gjorde allting fel. Precis allt, vad jag än försökte göra, blev fel. Till och med när man försöker älska andra människor så blir det fel. Man ljuger för att få dem att må bättre. Allting är fel.
När jag tog emot Jesus ville jag efterlikna honom så att när han älskar mig, då ska jag älska andra människor. Då ska man inte säga till folk: -Men älskar du mig tillbaka? Vad har du gjort för mig då? Så som man hör hela tiden i världen. Men när jag verkligen älskar dig, då gör jag vad som helst för dig.
Gud älskade världen så mycket att han gav oss sin son. Kärlek är att ge. Inte att ta. Jesus kom till jorden och tjänade människor. Han tvättade deras fötter. Tänk, vilken grej! Vad kan lärjungarna ha tänkt när dom satt där och skulle ha den sista måltiden med Jesus. Det brukade vara så att en slav kom in och tvättade deras fötter. Men Jesus tog av sig manteln, han tog fram vatten och sa: -Nu ska jag tvätta era fötter. Det var Gud själv som kom ner för att tjäna oss. Det är kärlek. Det går inte förklara. När jag tar emot Jesus, så lever han i mig. Om jag sträcker fram min hand för att hjälpa någon, så är det inte jag som gör det, utan Jesus som uppmanar mig att göra det.

Att bli frälst är ett  beslut man måste ta. Man måste säga till Jesus: -Nu vill jag att du flyttar in i mig. Han tvingar sig inte på en. Du får säga: -Kom och hjälp mig! Kom och lev igenom mig, så att jag kan vara som du är. Det är ett otroligt steg man tar. Tänk hur världen skulle vara, om alla ville göra det. Då skulle man få se liv i människornas ögon. Människor blir lyckliga och hjälper varandra istället för att bara ta och roffa åt sig.
Jag önskar att jag vore vältalig, så att jag kunde få folk att förstå vad det betyder när man tar emot Jesus och han förändrar hjärtat så att man vill hjälpa andra.
Jag var inte så här förut. När jag gick på droger och levde för den här världen, då ville jag bara ta och ta hela tiden. Men jag fick verkligen ett nytt hjärta. Jag kommer ihåg att någon sa till mig: -Gud kan läka ditt hjärta, men då måste han få alla delar! Och det var precis så det var. Mitt hjärta gick sönder, och så gav jag alla delar till honom. Då fick jag ett nytt hjärta. Det är underbart.
När jag kom hem från Trinidad hade jag förlorat allt. Jag kom från ett fängelse. Det var hemskt, jag tyckte att jag inte hade något liv kvar. Jag ägde ingenting, bara kläderna jag hade på mig. Men jag hade tagit emot Jesus. Jag mötte en kompis, vi åkte ut och fiskade. Han fiskade, jag satt i fiskebåten och tänkte och var helt förstörd egentligen. Men solen sken på älven, och jag hade precis läst i Bibeln att vi ska gå från mörker till ljus och leva i ljuset. Och så tittade jag på hur solen sken på den ena sidan av älven och alla blommor växte. Det var så fint. När jag tittade på andra sidan av älven var det skugga. Allt såg dött ut, det var som spindelväv på buskarna och träden där. På den sidan var mörkret, på andra sidan ljuset. Just då visste jag att Gud talade till mig så starkt. Jag hade ingenting, men var den rikaste i hela världen! Jag visste att jag hade fått något som var mer värdefullt än jag kan förklara. Jag hade Jesus. Det finns ingen annan väg än Jesus!

Föregående inlägg -Du får börja om från början med ditt liv!
Nästa inlägg -Gud är den store projektledaren som är intresserad av just dig!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x