Gud har givit Jesus åt församlingen!

Vittnesbörd av Majken Jacobsson

Gud är god! Jag vill läsa ett ord som är välkänt, och det har glatt mitt hjärta.
-Sedan jag hört om er tro i Herren Jesus och er kärlek till alla de heliga, upphör jag inte att tacka Gud för er när jag nämner er i mina böner. Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni får en rätt kunskap om honom. Jag ber att era hjärtan skall upplysas, så att ni förstår vilket hopp han har kallat er till och hur rikt på härlighet hans arv är bland de heliga, och hur oerhört stor hans makt är i oss som tror, därför att hans väldiga kraft är verksam. Med denna kraft verkade han i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. Allt lade han under hans fötter, och honom som är huvud över allting gav han åt församlingen, som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla. (Ef 1:15-23)
Vilken nåd! Ibland tänker man: Ja – församlingen ja. Vad är det för speciellt med den? Jo, Gud har givit Jesus åt församlingen. Han är huvudet och vi är kroppen. Jag tänkte på att när Jesus gick här på jorden, gick han runt och hjälpte alla. Nu är vi i hans kropp, så nu får vi göra det. Göra väl och hjälpa alla.
Det står också i nästa kapitel:
-Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta. Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. (Ef 2:4-9)
Du som läser det här kanske inte riktigt vet vad frälsning och nåd är. Men du ska veta att du blir frälst av nåd genom att tro på Jesus. För mig har det är bibelordet varit så välsignat.
Tack käre Jesus för din stora nåd och trofasthet. Tack att jag fått uppleva dig, och tack för församlingen käre Herre Jesus! Tack att vi får vara lemmar i din kropp och tjäna varandra, jag lovar och prisar dig. Tack att du kommer snart! Amen.

Föregående inlägg – Man påstod att Gud inte finns
Nästa inlägg Jag vet på vem jag tror!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x