– Man påstod att Gud inte finns

Vittnesbörd av Vusal Zeinalov

Gud är med oss, prisad vare Herren! Vi sträcker oss mot honom. När jag gick i skolan, det var under den sovjetiska tiden, sa man att Gud finns inte. Man berättade om en som hette Darwin, och att han sagt att människan kom från apor. Nästan skrattretande! Alla ansträngde sig och försökte påstå att Gud finns inte. När jag tänker på det så här i efterhand, tycker jag att det var fruktansvärt. Det fanns naturligtvis några som talade om att Gud finns och att man måste tro på honom. Men de fick möta förakt, och man menade att det var något fel på dem som trodde så. Gud behövs ju inte när vi har det Kommunistiska Partiet och människan är sin egen herre. Människan formar sitt eget öde.
Jag vill bara ge ett exempel, så vi förstår att Gud verkligen finns. Vi tar tolv bollar, och på varje boll är skrivet en siffra, från 1 till 12. Vi slänger dem i en kasse och blandar dem. Så tar vi fram en i taget. Det spelar ingen roll hur länge och mycket vi försöker, vi kommer aldrig att få upp dem i turordning; först boll ett, sedan boll två och sedan boll tre, osv. Om man ser det här ur teoretiskt och fysiskt perspektiv,  så måste du kanske hålla på mer än sju miljoner gånger för att dessa tolv bollar ska kunna plockas upp ur kassen i rätt turordning.
Nu tittar vi runt omkring oss, ser på jorden. Allt är så perfekt ordnat, alla ting har samband med varandra. När solen skiner på marken, marken värms upp och det börjar spira liv och frön. Allt hör samman. Jorden befinner sig på andra platsen efter solen i planeternas ordning – just där den ska vara. På första eller tredje plats skulle det antingen vara för varmt eller för kallt. Det finns någon som har en tanke bakom allt detta, någon som har skapat. Naturligtvis är det Gud som har skapat och Gud har planerat.
I Bibeln står att i begynnelsen var Ordet. Kanske har det ordet som var från början med ordet ”vara” att göra. När Gud sa: Varde ljus – på det viset skapade Gud, genom att säga varde.
Ordet vi bär fram, ordet som Gud gav oss är väldigt viktigt. Men det är viktigt att ordet inte bara är ett tomt ord, utan att vi ger plats för ordet i våra hjärtan.  Utifrån oss kommer då ordet som påverkar vår omgivning. Vi skulle kunna lära en papegoja att läsa en bibelvers, men det kommer aldrig att bli något som kommer från själen. Därför är det så viktigt att varje ord från Gud läggs ner i vår själ och i vårt hjärta. Prisad vare Herren, Gud har gett oss den insikten genom Jesus Kristus. Bibeln talar också om att vår själ är ett tempel. Vi får prisa Gud för den underbara boken, Bibeln. Låt oss be tillsammans! Amen.

Föregående inlägg Pilgrimsfolket invigde ny lokal
Nästa inlägg Gud har givit Jesus åt församlingen!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x