Du kan inte tro

Text: Märta Berg

Det brukar vi säga när vi ska berätta något särskilt märkvärdigt. Det vi har att säga är så speciellt, så utom allt tänkbart, så vi anar att vår åhörare kommer att ha svårt för det vi berättar. 
Det jag har att säga dig, är faktiskt något utöver det tänkbara. Jag vill berätta för dig att Jesus är en verklighet. Att han gick här på jorden en gång och var som en vanlig människa. Som en av oss. Att han spikades upp på en påle av trä, dog så och begravdes, men efter tre dygn uppstod igen. Att han for till himlen på en sky, och har lovat komma tillbaka, på samma sätt. 
Allt detta vill jag berätta för dig. Men jag vill även tillägga att det var för din skull som han dog. För att du skulle kunna bli fri från det som hindrar dig att ha gemenskap med Gud. Din synd. Och jag vill berätta att han vann seger över  själva djävulen. Och över döden. Så nu kan var och en som tror på honom få evigt liv. 
Men det var just det! Du kan inte tro.
Och jag klandrar dig inte. För detta är ofattbart. Kanske har människor försökt pracka på dig sin tro? Som om det vore möjligt! Som om du skulle haft någon nytta av den? Kanske du är en sådan som respekterar andra människor och  deras tro. Men själv kan du inte. Det kan vara så att du en gång trodde, men har tappat din tro. Den höll inte. Så du gav upp. Jag klandrar dig inte. Så svårt kan livet bli. Att det går sönder. Till och med tron. Kanske har du funnit att allt sunt förnuft och alla vetenskapliga belägg talar emot tron – och så har du valt bort denna enfald? Jag klandrar dig inte för det heller. Men jag beklagar din fattigdom. För det är nämligen så att TRON ÄR EN GÅVA. Du kan inte förtjäna den. Och absolut inte begripa den. Men den är din. Så du kan ta tag om den. Och säga TACK.
 Den är inte en separat företeelse som virvlar runt i aromer, hälsokällor, eller fantasifulla människohjärnor. Den har sin början, sin hela substans i en person – Jesus Kristus. Han som dog, som segrade och uppstod och som snart, mycket snart ska komma på skyarna för att hämta dem som tror. Du kan faktiskt inte tro utan att säga ja till Jesus. 
Det är i mötet med honom som din tro finns. Hur mycket som än gick sönder i livet, hur stor besvikelse och svåra sår du fick, så är mötet med Jesus din nya början. Just nu, medan du läser detta, kan undret ske. Att du börjar tro. 
DU KAN FAKTISKT INTE LÅTA BLI.

Föregående inlägg Midnattsropet nr 2 – 2012
Nästa inlägg Hetsen mot människan!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x