När Du kommer på bristande skyn

Text: Anita Eriksen

När Du kommer på bristande skyn,
varje tår torkas bort av Din syn.
Jag skall ryckas till härlighet in,
och Din boning skall evigt bli min.

Här vi plågas av tidernas grus,
där vi mötas av palmernas sus.
Här vi klagar och sargar varann,
där vi möter en verklighet ann´.

Att Du givit oss kärlekens sinn´,
att min broder han är också Din.
Att min syster Du älskar så ömt,
att min grinighet också Du glömt.

Där vi fröjdas i himmelens land,
när vi står på den eviga strand.
Vi skall stråla av Gudomens ljus,
hylla Jesus med bönernas brus.

Anita berättar om sångens tillkomst:

– Det finns vissa tillfällen under mitt liv som jag minns speciellt och ett av dessa är när jag fick den här sången. Det var i och för sig inte så länge sedan, men då jag fick den vet jag att det var direkt från Gud.
Situationen var lite svår för tillfället och jag omgavs av problem som skulle lösas. På kvällen när jag gick till vila så for många tankar genom huvudet innan jag somnade. Helt plötsligt, klockan fem på morgonen, så tvärvaknade jag med sångens första strofer sjungande inom mig. Jag sjöng in dem direkt i en inspelare. Därefter tänkte jag att fortsättningen av sången kanske kommer nästa natt, men redan samma förmiddag var sången färdigskriven, vilket för mig blev en underbar påminnelse om hur vår kamp här i tiden väger lätt jämfört med den härlighet som väntar alla dem som älskar Jesus och lever för honom.

Föregående inlägg En stad byggd med orättfärdighet
Nästa inlägg Tankar om Guds rike

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x