Glädje i Herren är er starkhet

Vittnesbörd av Marja Strömmare Nilsson

En sångtext kom att tala till mig under en tid. Jag kunde inte komma ifrån frågan den ställde. Den lyder så här: Varför är du så trött och missmodig ibland, när du frälsningens under har sett?
Ja, varför är det så? Det kan finnas många anledningar till att vi känner oss trötta och ibland missmodiga och nere. Men ska det vara så? Vad kan vi göra åt det?
När jag brottades med dessa tankar fick jag ett bibelord till mig, det står i Nehemja 8:10 ”Glädje i Herren är er starkhet”. Vi ska alltså glädja oss i Herren och över vad han gjort för oss, då blir vi starka.
Men om vi inte känner oss glada då, kan vi glädja oss ändå? Jag tror att vi inte ska känna efter hela tiden, vi kan inte alltid känna glädje. Men vi vet vad Gud gjort för oss genom att han gav sin son Jesus för att han skulle sona våra skulder. Vi kan veta, men inte alltid känna. Så då kan vi med förnuftet veta och på så sätt glädja oss och tacka Herren.
Paulus skriver i Filipperbrevet 4:4 ”Gläd er alltid i Herren, än en gång vill jag säga er, gläd er.” Vi förstår på hans uppmaning att det är viktigt, detta att alltid glädja sig i Herren. Jag tror att om vi med förnuftet kan tacka Gud och glädja oss, ger det oss styrka att orka med vår dag och vårt liv. Och kanske kan vi då även få uppleva mer glädje.
Kören på den sång jag började med lyder så här: Gud är med, Gud är med om det går dig emot, för var dag vill han leda och styrka din fot. Sänd ditt tack upp till Jesus som syndbördan tog och skrev namnet ditt i livets bok.
Herren är med oss, varje dag och varje stund. I 1 Tessalonikerbrevet 5:16-18 får vi uppmaningen: ”Var alltid glada, Be oavbrutet, och tacka Gud under livets alla förhållanden.”
Sista versen i sången får bli avslutningen: Du får vandra med Jesus i Kanaans land, mjölk och honung och frukter finns där. Klagosången får fly, hjärtat sättes i brand, Tro på Gud, han vill löna dig här.
Vi har allt vi behöver i Jesus, vi behöver bara tacka honom och vara glada!

Föregående inlägg Bekämpa henne
Nästa inlägg Ta emot min ursäkt, jag har inte tid

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x