Det lackar mot jul…

..och den  traditionella julkommersen är i full gång. Dekorationerna och de tända ljusen lyser upp i ett mörkt december. Någon har familj och vänner att fira julen tillsammans med, andra är ensamma och kanske helst vill slippa den upphaussade stämningen som kan ge motsatt effekt – en känsla av tomhet och livsleda.
Vi får rapporter om den nöd som råder runt omkring på olika platser i vår värld, så även i vår omedelbara närhet. Människors nöd och lidande är många gånger obeskrivligt, men materialismen håller vårt land och vårt folk i ett järngrepp. Den ständigt maxade konsumtionen med sitt frossande ger oss avsmak, och berättigar frågan: – Vems bröd är det vi äter då vi redan är mätta?
I allt detta är det evangelium om Jesus Kristus som är svaret.

– Ty Gud som sade: ”Ljus skall lysa fram ur mörkret, han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan.”

Där evangelium tas emot äger en förvandling rum. Jesus fyller ett tomt och mörkt hjärta med sin frid och sitt ljus. Han ger ett nytt livsinnehåll, och en ny syn på medmänniskan; en ny och innerlig gemenskap på försoningens grund bryter fram, en församlingsgemenskap.
Då Jesus kom till jorden som människa fanns inget rum för honom. Den nyfödde Konungen fick sin bädd bland djuren.
Nu är det jul igen, men vart finns han i våra julförberedelser och i vårt firande? Kanske som en porslinsfigur i den traditionella krubban, kanske i form av en sjungen psalm i en högtid? – Finns det rum för Jesus idag? Har vi gett honom rum i vårt hjärta, eller står han utanför och klappar? Släpp Jesus in och du får erfara en sann julefrid!

Midnattsropet önskar alla sina läsare en välsignelserik helg och ett gott nytt år!

Föregående inlägg Bönesvar i juletid
Nästa inlägg Skyarna brister

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x