– Fäst dina ögon på Jesus

Vittnesbörd av Eva Setterman

Har de senaste dagarna tänkt på hur lika vi människor är på många sätt. Vi känner samma glädje, samma sorg. Vi är nog experter många gånger på att se tillbaka och spekulera framåt:  Så har det varit; man känner smärta och sorg i det, och så kommer det att bli. Vet man inte hur det kommer att bli, så säger man: Ja, men tänk om det blir så – hur gör vi då? Vi har så svårt att stanna upp i här och nu och förstå att det är nu vi ska leva! Därför att minut för minut går, och nästa minut kanske Jesus är här! Därför måste vi försöka stanna upp i tiden, på något sätt.
Innan jag åkte hit satt jag och tänkte på en del saker, och tyckte så synd om mig: -Jag sitter här så ensam. Varje dag ser likadan ut. Det är så tradigt. Det är nog grönare på andra sidan staketet, osv. Då var det en röst inom mig som sa: Jubla du konungadotter, släng sorger och bekymmer! Det timliga finns inte hos bruden, därför jag kommer snart!
När jag fick det till mig från Jesus, då kom det här bibelsammanhanget till mig om Marta och Maria. Jesus kommer gående och blir inbjuden till de två systrarna Marta och Maria. Maria sätter sig där vid Jesu fötter och lyssnar på Jesus. Marta springer omkring och undrar vad han vill ha, och serverar. Hon springer fram och tillbaka. Säkert fanns det en del egenrättfärdighet hos Marta. Hon ville ju visa Jesus att hon ville göra allt för honom. Och så blev hon ju arg, och sa till Jesus: -Kan du inte säga till min syster att hon hjälper mig i allt arbete jag har! Men då säger ju Jesus: -Marta, varför bekymrar du dig? Maria har utvalt den goda delen!
Det var ju inte så att Maria bara satt där och tittade på Jesus och lyssnade litet slött på det han sa.  Nej, hon hade fäst sina ögon på honom. Och det är skillnad. Att bara sitta och titta, eller fästa sina ögon.
Jag känner mig väldigt tacksam till Gud att jag bestämde mig för att åka hit till församlingen, därför att jag har knappt gått på ett möte sedan 1983. Och bibeln har legat och dammat. Jag ska vid något senare tillfälle berätta om mitt liv.
Jesus, jag prisar dig, Jesus, jag lovar dig, halleluja! Tack käre Jesus att jag får komma till dig och ösa ur dina friska, klara vattenkällor. Tack att du ger oss var och en vad vi behöver. Amen.

Föregående inlägg Gud vill att alla människor ska bli frälsta!
Nästa inlägg Jesus är livet!

Relaterade inlägg