Segerrapport från Dominikanska republiken

Text: Berno Vidén

Församlingens missionsarbete i Palavé når fram till många hem och familjer. I stort sett alla samlingar blir till väckelsemöten med sång, vittnesbörd och tillfällen att bära fram böneämnen, samt undervisning ur Guds ord. Många beder för sina nära och kära, för dem som är svårt sjuka, och för dem som ännu inte lämnat sina liv till Jesus. Man ropar till Gud för ungdomen i Palavé som är så svårt drabbad av en skoningslös narkotikavåg som drar fram, ja listan kan göras lång över de böneämnen som engagerar församlingens syskon.
Ett böneämne som vår syster Maria Vargas under en längre tid lagt fram är att hennes man Carlos ska bli frälst. Carlos har under långa tider brottats med alkoholproblem samtidigt som han bär på ansvaret att försörja sin stora familj. De har sex hemmavarande barn som behöver mat, kläder och annat.
För en tid sedan kom Maria sprudlande glad och berättade att hon nu fått bönesvar. – Carlos kommer till mötet ikväll och han vill bli frälst!
Samma kväll hade vi ett underbart möte då vi fick lotsa Carlos fram till Jesus. Allt var redan förberett i den andliga världen genom alla förböner.
Nu, några veckor senare, är Carlos döpt till Kristus och hela familjen har fått nytt hopp. Tillsammans kommer de till församlingens möten och prisar Gud, till allas uppbyggelse. Hemmet är förvandlat genom Jesu utgivande kärlek och församlingens förböner.
Gören eder intet bekymmer, utan låten i allting edra önskningar bliva kunniga inför Gud, genom åkallan och bön, med tacksägelse.

Föregående inlägg Den politiserade ekumeniken
Nästa inlägg Jesu seger på Golgata räcker

Relaterade inlägg