– Kom till Jesus!

Vittnesbörd av Gertrud Karlsson

Om man ska göra någonting för Jesus, då måste man bedja att man får vara brinnande, annars så går det inte. Jag har hållit på och delat traktater i många år nu, och traktaten som jag har nu heter ’Kom till Jesus’, så står det bara. Då är det så här att man får aldrig lyssna till människoröster om man ska göra något för Jesus, för då är det alltid någon som vill hindra en.

Det var en person som sa till mig för ett tag sen att ”inte kan du väl gå och dela ut sådana där traktater, folk vet ju inte var de ska gå”. “Vet de inte var de ska gå, svarade jag, det är ju till Jesus som de ska gå.”

Det är ingen adress på traktaterna men det står ju – Kom till Jesus. Människan måste få längtan att få komma till Jesus först. Sedan tror jag att Jesus leder var och en som lyssnar och är längtande i sitt hjärta. Men människan måste först komma till honom

Jag går ofta ut så här och känner att jag har fått en uppgift. Går jag inte ut några dagar i veckan, ja då mår jag inte bra. Jag måste få komma ut med traktaterna, och det vill jag kunna göra så länge jag orkar att gå, och sedan får jag lägga ner det. Då har jag gjort det jag skulle med dessa traktater.

Då jag några gånger i veckan åker till Åkermyntan centrum hemma i Järfälla, sätter jag ofta upp traktater på en anslagstavla där. Ibland hänger traktaterna kvar en vecka eller två, men ibland rivs de ner på en dag, men då är jag snart där och sätter upp nya. Vid ett tillfälle i somras när jag stod där och satte upp en traktat, kände jag att det var någon bakom mig. Där stod en gammal man, och han sa:

-Åh, är det du som går och sätter upp de här traktaterna? Du förstår, jag går förbi här när jag går och handlar, och så har den där traktaten talat till mig, sa han. Som barn bodde jag på en stor gård och min mamma och pappa var frälsta.

Åh, tänkte jag och blev så glad och upplyft, tänk att det är någon som ser de här traktaterna.

Om vi är unga eller äldre, så måste vi brinna för det vi gör, och låt ingen hindra dig i det du ska göra; i det du ska göra för Jesus här på jorden.

Föregående inlägg Bibeltolkning
Nästa inlägg – Så den goda säden

Relaterade inlägg