På resa i Norge

Erik Gunnar Eriksson 

Jag var i juni månad i tillfälle att göra en predikoresa ‘i Maranata-församlingarna i Norge. Det är ‘trosstärkande att få resa i vårt grannland och se, hur Maranataväckelsen, trots hårt motstånd, bryter fram som en vårflod, som ej går att stoppa. Första mötet i arb-etarföreningens lokal i Trondheim var en seger för Jesu rikssak ,på jorden. Det var en glädje för mig att se och höra den hån-förda sångarskaran sjunga och prisa Herren. Det var detta som grep mig och förvandlade min reservation till -tacksägelse första gången, jag var ‘i kontakt *med Maranataväckelsen i Norge 1960.

Jag är själv född i denna härliga frigörelse- och tacksägelseatmosfär, där stela former och ritualer ej fanns till, men där Gud-s Helige Ande verkade till själars frälsning ooh Andens dop. Jag visste, att där den Helige Andes kraft får verka fritt, där blir det yttringar. Det står i Apg., att Paulus och Silas i fängelset i Fil-ippi, fastän bundna med kedjor till händer och fötter ”lovade Gud” . . . Varför dessa glädjeyttringar i ett så mörkt förhållande? Varför blir det över huvud taget yttringar bland Guds folk? Jag tror, att det är ett bevis på LIV.

Efter besöket i Trondheim fortsatte vi vår färd till Oslo, där vi fick vara med om invigningen av det stora Maranata-tältet. Detta var fyllt ’till sista plats med en stor skara längtande själar. Det var första gången i Maranata-väckelsens historia, som det var tältmöten i Oslo. Broder Henning Thulin medverkade också och frambär ett brinnande buds-kap om vad Jesus förmår att göra med ett folk, som vill ställa sig till hans förfogande, och som ej frågar efter, vad människor tycker och tänker, men vad Gud vill göra. Det var en stor glädje för mig att bli be« kant med broder Thulin och få känna den brinnande längtan, som har’ blivit tänd i hans hjärta, efter att få tjäna Jesus och hans rikssak de år, han har kvar här nere. Gud välsigne honom! Jag vet, att Herren kommer att använda honom till stor Välsignelse för att rädda odödliga själar, som Jesus vunnit :med sitt eget blod på Golgata.

När man ser, vad Gud har gjort i Oslo bland Maranatavännerna, hur skaror av människor blivit frälsta, döpta i vatten och Helig Ande, och hur sjuka blivit helbrägdagjorda, så bryter en lovsång fram i ens hjärta. Och att få vittna om Jesus bland dessa vänner och få känna den kärlek, som strömmar emot en, det är underbart. Gud välsigne vännerna i Oslo med Peter Gylver i spetsen, att draga vidare och intaga nya områden!

På första mötet i Skien hölls en ‘härlig dopförrättning, då sju härligt frälsta ungdomar följde Jesus i dopets grav. Broder Leif Carlsen var dopförrättare, och hela hans väsen utstrålade den glädje han kände, där han stod i plastbassängen i teaterlokalen och döpte ungdomarna till Kristus. Broder Aage Samuelsen och jag förkunnade ”Glädjens budskap” i vittnesbörd och sång, och i kvällsmötet fick vi se syndare komma och lämna sina liv i Guds hand. En ung man kom fram, lämnade sitt cigarrettpaket och önskade bli löst och döpt i den Helige Ande. I ett nu föll Anden över honom, och han prisade Herren i nya tungor. Det är svårt att med ord beskriva, hur man känner det vid sådana tillfällen, då Gud visar sin kraft och härlighet på detta underbara sätt.

Jag var även med bland Maranata-vännerna i Tönsberg och Kristiansand och vittnade om Jesus, och överallt i Norge kände jag en härlig öppenhet för Guds Ord och Guds kraft. Jag tackar Jesus, för vad han gör i Norge, Sverige och Finland i dessa dagar.

Men Herren behöver flera skördernän. Du, som läs-er dessa rader, låt dig gripas av Kristi kärlek! Hörsamma kallelsen att gå ut i skördearbetet! Här behöver vi alla hjälpa till. I dag är frälsningens dag, i dag är den väl’bethagliga tiden. Ingen tid är att förlora, ty det går ej att dröja längre. Skörden är mogen.

”I sägen ju, *att det ännu är fyra månader, innan skördetiden kommer. Men se jag (Jesus) säger eder: Lyften upp edra ögon, och sen på fälten, hur de hava vitn’at till skörd.” Joh. 4: 35.

Gå ut! Handla på Jesu befallning! Det är dig saken gäller. Är det inte kallelse nog, när han säger: ”Gå ut!” Gå ut i tro! Han ‘har resurserna. ”Mig är given ‘all makt i himlen och på jorden. Gån för den skull ut!” . . Matt. 28: 18.

Bärga skörden in! Bärga skörden in! Vi få under jubel bärga skörden in. MARANATA

Föregående inlägg Till MIDNATTSROPETS läsare
Nästa inlägg Några uttalanden av Lewi Pethrus om andliga väckelser

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x