Intervju med Målle Lindberg Växsjö

Den välkände väckelseevangelisten Målle Lindberg har varit i Maranataförsamlingen här i Stockholm en veckas tid och predikar Guds Ord till rik välsignelse. Vi har under denna tid sett många härliga resultat på vad Herren gör i dessa dagar. Jag har ställt följandefrågor till broder Lindberg:

– Vad var det som gjorde att du kom i kontakt med Maranataväckelsen? 

En av de anledningar som gjorde att jag kom i kontakt med Maranataväckelsen var, att jag en längre tid burit en stark längtan efter att möta en ny vision av Guds kraft och dess uppenbarelse. Samidigt ledde Gud det så att svenska tidningspressen gav upplysningar om en väckelserörelse – som påtagligt i sina sammankomster upplevde en ny våg av Guds kraft och som mötte syndare till frälsning, döpte Guds folk i Helig Ande och eld och som botade sjuka. Dessa tidningsartiklar sporrade mig till nyfikenhet. Jag blev som Mose, då han såg den brinnande busken som icke brann ned, gripen av längtan till dessa möten… Därför sökte jag mig tillsammans med några andra trossyskon till en av dessa sammankomster.

Hur reagerade du då? 

Allra först vill jag förtälja att jag var reserverad och kritisk i min inställning till dessa möten. Jag hade genom vissa rykten hört att de skulle vara smärmiska och mycket andligen ouppfostrade. Samtidigt var jag, som jag tidigare nämnt, gripen av en stark längtan att möta Gud.

Min första åtgärd blev att lyssna till den förkunnelse som frambars. Jag gjorde då samma misstag som de skriftlärde gjorde, jag sökte efter något i deras förkunnelse som var bibelstridigt. Men samtidigt gjorde jag den upptäckten, som de. Jag blev nämligen överbevisad om, att den förkunnelse som de frambar, förkunnades med makt och myndighet. Det var som aposteln säger: Guds rike består icke i ord utan i kraft.

– Hur upplever du sången och musiken i dessa Maranatamöten? 

När det gäller deras sång och musik, så var jag även där kristligt inställd. Visserligen var jag själv temperamentsfull och livlig på detta område. Men likväl så ställde jag mina krav av dessa sångare och musikanter. Jag tyckte först att det var endast rytmer i stället för melodi, som framträdde i deras framförande av sång och musik. Även här i denna fråga hade den syftomatiska påverkan ifrån religiösa världen åsyftad verkan. Men som ni alla väl känner till, så har alltid kritiken en myckenhet av andlig och gudomlig smak.

Men Pris ske Gud, även här fick jag nåd att kapitulera med mina ärvda religiösa förutfattade meningar och nu kan jag av hela mitt hjärta sjunga med sångarens ord.

Nu brister själen ut i lovsångsljud.

– Vad är dina närmaste planer nu broder Lindberg? 

Jo, nu tänker jag helt offra mig i arbetet för den Maranataväckelse som bryter fram i vårt land. Skördefältet har vitnat till skörd.

Jag önskar dig Guds rika välsignelse broder Målle Lindberg och jag vet att Gud kommer att använda dej i vårt land till att bärga skörden in.

Erik Gunnar Eriksson.

Föregående inlägg Mitt vittnesbörd
Nästa inlägg Guds ord har framgång

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x