– Vad vill du att jag ska göra för dig?

Appell av Najib Elkalifi

Vi måste vara tacksamma till Gud för allt vi fått av honom. Vi som kommit till tro har fått det bästa. Vi har fått det av nåd, vi har inte gjort oss förtjänta av det. Jesus har dött på korset för våra synder. Han uppstod på den tredje dagen, och därför kan människan få komma till himlen, den plats hon var ämnad till. Vi behöver inte göra något för att befria oss från synden. Både synden vi ärvt och synden vi gjort har Gud befriat oss från, han har förlåtit oss genom Jesus Kristus. Det största en människa kan få egentligen är evigt liv. Tänk att kunna leva med denna underbara förväntan att en gång få möta Gud som skapat himmel och jord, att kunna stå inför honom och få höra honom säga: ”Mitt barn, kom till mig och var tillsammans med mig för evigt!” Det finns ingenting bättre i livet att få, än att kunna leva för evigt med Herren. Han är ljuset och ska bli allt i alla. Allt detta har vi fått.
Jag vill läsa ur Lukas evangelium: – När Jesus närmade sig Jeriko, satt en blind man vid vägen och tiggde. Han hörde folk gå förbi och frågade vad som stod på. Man talade om för honom att det var Jesus från Nasaret som gick förbi, och då ropade han: ”Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!” De som gick främst sade åt honom att tiga, men han ropade bara ännu mer: ”Davids son, förbarma dig över mig!” Jesus stannade och befallde att mannen skulle ledas fram till honom. När han kom frågade Jesus: ”Vad vill du att jag skall göra för dig?” Han svarade: ”Herre, gör så att jag kan se.” Jesus sade till honom: ”Du får din syn. Din tro har frälst dig.” Genast kunde han se, och han följde Jesus och prisade Gud. Och allt folket som såg det prisade Gud. (Luk 18:35-43)
Jesus kan också nu säga: -Vad vill du att jag ska göra för dig? Alla har vi säkert en önskan. Alla människor har någon önskan. Och nu frågar Jesus dig: -Vad vill du att jag ska göra för dig? Vad vill du? Det är väldigt viktigt att vi har konkreta svar på hans fråga. Den blinde mannen hade ett behov. Han föddes blind. Hela sitt liv hade han haft behovet att få sin syn. Han hörde Jesus passera. Han hade säkert hört om Jesus av andra människor som pratade runt omkring honom:
Jesus helar, Jesus är underbar, Jesus är mäktig i ord och gärning!
Och när han hörde andra samtala , då växte det här behovet inom honom. Han vi l l e kunna se. Han visste ju att han var hänvisad att leva hela livet utan syn. Men det han hört om Jesus hade gett ett hopp. Och därför skrek han: ”- Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!” Han sa inte: ”Davids son, ge mig min syn!” Han sa: ”Förbarma dig”. Det var en bön till Jesus. Jesus hör de böner som kommer från våra hjärtan. Och han vill svara på bönerna som kommer från djupet av våra hjärtan. Jesus frågade mannen: -Vad vill du att jag ska göra för dig? Jesus visste vad han ville, men ändå ställde han frågan. Han ställer den frågan också till oss. Han vill samtala med oss. Vad vill du att jag ska göra med dig? Den blinde mannen svarade enkelt, och talade om sitt behov: -Jag vill kunna se. Han fick sin syn. Han fick inte sin syn på grund av att han visste. Men han hade en tro på att Jesus kunde göra detta för honom, och då sa Jesus:
-Din tro har frälst dig. Tro på Jesus! Ingenting annat.Tro på det han gjort för oss när han dog på korset. Han utgjöt sitt blod och gav sitt liv för oss. Tro på honom som är Guds son, han som är mäktig och har kommit, blivit människa och givit sitt liv för oss.
Vad vill vi med Jesus? Det är jätteviktigt för oss att uttrycka en konkret önskan. Jesus vet vad som finns i våra hjärtan, och jag är bergsäker på att han svarar var och en. Han vill hjälpa oss, han vill rädda oss för himmelriket. Det är så viktigt. Amen.

Föregående inlägg Svårt sjuk – men med missionsuppdrag på sjukhus
Nästa inlägg Midnattsropet nr 2 2011

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x