– Ett rakt budskap och mycket sång

Vendela Vidén om tältmötena

De få dagarna vi hade tältmöten i Ljungby betydde mycket för mig. För det första var det väldigt avkopplande att komma ifrån storstaden, och när jag steg ur bilen ute på Bolmsö och möttes av tystnaden och lugnet i naturen kände jag direkt att jag inte ville åka hem. Vi blev väl mottagna av vänner där, och det var glädjande att umgås tillsammans utomhus på det lite annorlunda vis som blir när man bor i husvagnar och tält.
Det är något speciellt med att vistas ute i naturen med Gud i centrum, och jag vill inkludera ett bibelord som får mig att förstå mer hur man kan finna tröst och lindring i skapelsen:

Men fråga boskapen, den ska undervisa dig, fåglarna under himlen, de ska ge dig svar.
Tala till jorden, den ska undervisa dig, fiskarna i havet ska ge dig besked.
Vem av dem känner inte till att det är Herrens hand som har gjort det? I hans hand är allt levandes själ och varje människas ande (Job 12:7-10).

För övrigt blev jag glad av att se så många besöka mötena, även fast tältet inte var placerat särskilt centralt. Det klarblå tältet skar sig nog lite mot det vackra gröna landskapet, men det syntes åtminstone väl! Innehållsrika möten med fint och rakt budskap och mycket sång gav mig personligen både styrka och uppmuntran, och jag tror detta var fallet för många av besökarna. Jag är mycket tacksam för möjligheten jag fick att vara med, och hoppas vi kan återvända till Ljungby och Bolmsö igen.
 Till den som inte har haft möjlighet att komma till tältmötena, vill jag bara påminna om något som de flesta nog har hört oräkneliga gånger, men som jag tror vi aldrig kan påminna oss om tillräckligt många gånger, och det är att Jesus alltid är nära, var vi än befinner oss. Den vetskapen ger mig dagligen tröst

Föregående inlägg Herren står för dörren!
Nästa inlägg – Det krävs att alla är med och hjälper till

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x