Glädjebudbärarens steg

Församlingens telefon ringde och en man frågade på engelska om vi hade möjlighet att ta emot elva nattgäster. Vi undrade vilken dag gästerna ville komma. 
– Vi är i Stockholm nu och evangeliserar och har ingenstans att ta vägen. Kan vi komma till er? 
Det visade sig vara en grupp lärare och elever från Israel College Bible School bestående av frälsta judar och araber. Snabbt ordnade vi sängplatser för våra israeliska vänner som sedan tillbringade hela helgen tillsammans med församlingen. Det blev en oförglömlig helg med inspirerande sång, vittnesbörd och syskongemenskap.
I det här numret av Midnattsropet publicerar vi en appell av den judiske brodern Moti Vaknin från  lördagskvällens möte. I nästa nummer återkommer vi med ett mer utförligt vittnesbörd där Moti berättar om sin väg till frälsning.

Appell av Moti Vaknin

Jag vill läsa en underbar vers från Jesaja 52. Den här versen är ett signum i mitt hjärta och för mina fötter: 

– Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens steg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: ”Din Gud är kung!” Hör, dina väktare ropar med hög röst, de jublar tillsammans, för de ska med egna ögon få se Herren vända tillbaka till Sion. Brist ut i jubel tillsammans, ni Jerusalems ruiner, för Herren tröstar sitt folk, han återlöser Jerusalem (Jes 52:7-9).

Jag önskar att ni alla ser på era fötter när ni förkunnar evangelium, och ser till att era fötter är vackra – inte i människors ögon, men i Guds ögon. För det är han som ska styra våra steg.
Hela Jesajas bok är en fantastisk bok. Du känner säkert till Jesaja 53, den kända sången om den lidande tjänaren. Den är centrum i bibeln och i vår tro. Endast genom detta är vi frälsta. Det spelar ingen roll vilken kultur du kommer ifrån; vad du är, var du bor, vilket språk du talar, hur du ser ut. Det som är viktigt i vårt liv, är evangelium.
Tack Jesus Kristus att du öppnade ditt hjärta, ditt hem, dina händer och att du täcker oss med ditt blod. Tack för att endast genom dig kan vi bli systrar och bröder och åtnjuta det rike du har gett oss. Vi lägger ner våra liv inför korset och förstår hur viktigt det är att följa dig och förstå hur underbar du är. Vi har inte förtjänat detta, Fader, vi förtjänade det inte. Vi är syndare och vi har inget inför dig, bara vår tro. Tack för att du gav oss din Son, din ende son för att ge oss frid och ge oss frälsning och ta oss upp från graven. Jag ber i Jesu namn, vår mäktige Messias som dog för våra synder. Vi ber att människor i detta land ska förstå dig och lära känna dig. Att alla som bor i detta land ska förstå hur viktigt det är att tro och komma och följa dig varifrån de än kommer. Jag ber att flera kommer till skördearbetet och predikar evangelium på gatorna och att de vi vunnit får vinna andra för dig. Jag ber i Jesu namn. Amen.
Föregående inlägg Midnattsropet nr 2-3 2019
Nästa inlägg Ett härbärge – mitt i stormen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x