Ge en julgåva till yttre missionen

Maranataförsamlingen förmedlar din julgåva.
Swish: 123 155 1571
Pg: 44 10 05-6
Skriv ”Ukraina”, ”Haiti” eller ”Rumänien” på gåvan.

Dop under brinnande krig

En glädjande nyhet mitt i krigets bedrövelse är att församlingen hade dop under oktober månad. Dopförättaren Vasily Muravitski till höger. Glädjehögtid!

Från Ukraina nås vi fortlöpande av rapporter om hur svårt folket där har det. Tack vare gåvor som kommit in har vi kunnat förmedla hjälp till den ukrainska församling vi har kontakt med. Pastor Vasliy Muravitski rapporterar om situationen:

– Vi har kunnat hjälpa folk med matvaror och en del av pengarna har använts till att sätta in nya fönster samt att vi köpt ett värmeaggregat till församlingen. Må Gud på ett överflödande sätt välsigna och återgälda er för er goda vilja.

Spänt läge för många papperslösa haitier

Ilennia Vidén har bibelundervisning med barn och ungdomar i Batey Palavé.

I Dominikanska republiken fortsätter arbetet främst i Batey Palavé. Inför julen förbereder våra syskon olika aktiviteter för barnen i området. Även matkassar delas ut till ekonomiskt utsatta familjer. Flera av familjerna är haitier och saknar nödvändiga dokument för att lagligt vara i landet, vilket är ett komplext och utbrett problem. Bara under november månad utvisades 20 000 haitier.

Haiti är ett land i totalt kaos med kriminella ligor som härjar och terroriserar befolkningen. Dessutom råder det akut brist på mat och andra nödvändiga basvaror.

Ved till rumänska familjer

Pojken på bilden heter Viktor och bor i Tipar.

Från missionsfältet i Rumänien förmedlar vi följande hälsning genom Paulus Eliasson:

– Förra vintern var väldigt kall i Rumänien, och under flera veckor delade vi ut ved, köpt genom offer från syskon i Sverige, till många familjer. Allting tyder på att denna vinter blir lika kall – och alla gåvor vi får går oavkortat till att hjälpa både trossyskon från församlingarna och andra behövande. Var också gärna med i bön om en andlig väckelse i Rumänien.

Föregående inlägg <strong>Runepär “Pelle” Lind har fått hembud</strong>
Nästa inlägg – Kom, Herre Jesus!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x