Runepär “Pelle” Lind har fått hembud

Pelle Lind har hastigt lämnat jordelivet och flyttat till sitt himmelska hem. Med stor sorg tog vi emot beskedet, samtidigt som vi vet att återseendets dag är nära. Vi sörjer inte som de som inte har något hopp för evigheten.

Karaktäriserande för Pelle var hans stora generositet och att alltid ställa upp för alla, och han tog varje tillfälle i akt att sprida ord om Jesus till dem han mötte. Pelle hade en förmåga att fängsla sina åhörare med sång. Ofta då han kom och deltog i väckelsemöten lyfte han fram sånger som “Jag önskar att se Jesus först av allt”, “Herren Jesus, Frälsermannen”, “Att vara din, o Jesus det är livet”. Många kan berätta och vittna om hur Pelles sång och vittnesbörd djupt har berört deras liv.

Under den bakomliggande allhelgonahelgen kom Pelle tillsammans med vänner från Köping till församlingens Bibeldagar i Långshyttan, där han var med och förkunnade Guds ord, sjöng och vittnade. Ett oförglömligt minne var lördagskvällens väckelsemöte då Pelle ledde mötet med oerhörd känsla. Sång efter sång ljöd, flera vittnesbörd släpptes på och som avslutning ledde Pelle och Robin i sången “Kom hem, kom hem, du som är sargad kom hem”. Det var många som fick möta Gud den kvällen.

Sina sista år vittnade Pelle om hur han önskade återgälda förlorade år då han vandrat i världen, och nu helhjärtat leva för Jesus. Med den inspiration och iver han deltog i evangelisation, tältmöten och andra tillfällen som gavs, visade han hur viktig Gudstjänsten var. Nu är han hemma hos Jesus och vilar ut.

Pelle lämnar efter sig en sörjande familj och vi delar deras sorg. Tänk på dem och bär dem i förbön.
Döden har tappat sitt välde, udden bröt Jesus utav. Segern på Golgata gällde, lika för kung och för slav.

På gjensyn

Dikt av Michael Hafsahl

Så reiste du, min kjære bror,
så alt for, alt for fort.
Det mye var som gjensto,
som vi ønsket å få gjort.
Nå er du ikke lenger her
og savnet er en smerte,
men minnet om deg leve vil,
i dypet av mitt hjerte.

Så er du ikke lenger her,
min bror, min kjære venn.
Men sporene av livet ditt
vil alltid bli igjen!
Det som du satset for Guds verk,
det evig vil bestå.
For at du løp så vel – vil
du seiersprisen få!

Farvel min kjære venn og bror,
jeg vet at dagen kommer!
Da verdens vinter byttes ut
med himlens klare sommer!
Og i Guds stad der oven
jubelbruset evig klinger;
Når vi med skaren,
foran tronen,
Lammet hyllest bringer!

Der hjemme skal vi aldri,
felle tårer som her nede.
Der tørker Gud selv tåren bort,
der råder evig glede!
På gjensyn da, min kjære bror,
til vi ses igjen;
Når evighetens morgen gryr –
der i himmelen!

Föregående inlägg Flytta inte Skriftens råmärken
Nästa inlägg Ge en julgåva till yttre missionen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x